Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 03. 11:28, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Feketén fizette dolgozóit egy Veszprém megyei vegyipari cég

Feketén fizette dolgozóit egy Veszprém megyei vegyipari cég

Évek óta feketén kapták a fizetésüket a dolgozók egy Veszprém megyei vegyipari cégnél, a cégvezető a gyanú szerint a bérek után fizetendő adók és járulékok eltitkolásával 91 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel pénteken.

A pénzügyi nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében 200 millió forint értékű vagyont zároltak.
A NAV közleménye szerint a fő gyanúsított több vegyipari anyagokat gyártó céget is irányított. Bevett gyakorlata szerint a telephelyen dolgozók "hivatalos" illetményüket átutalással, míg feketén kifizetett bérüket és a túlórákért kapott összeget készpénzben (zsebbe) kapták.
A katasztrófavédelem szakemberei a veszélyes anyagok fuvarozására szolgáló járműveket nézték át, a NAV szakértői intézetének vegyvizsgálói pedig mintát vettek az üzemi tartályokból, ugyanis a nyomozók szakértő bevonásával a környezetkárosítás gyanúját is vizsgálják.
A nyomozók 10 helyszínen, a cégek székhelyén, telephelyén, a könyvelő irodában, valamint az ügyvezetők lakóhelyén tartottak házkutatásokat. Lefoglalták a könyvelési anyagokat, a kifizetésekhez kapcsolódó iratokat és számítástechnikai adatokat, közben a dolgozókat tanúként kihallgatták.
A Veszprémi Járásbíróság elrendelte a költségvetési csalással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, tettéért akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet - olvasható a NAV közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.