Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. Május 27. 14:51, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Felfüggesztett börtönt kapott a vámospércsi állatkínzó

Felfüggesztett börtönt kapott a vámospércsi állatkínzó

Egy év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság kedden azt a férfit, aki a múlt héten négy kölyökkutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe Vámospércsen. Az állatok megfulladtak - közölte a debreceni törvényszéki szóvivő az MTI-vel.

Tatár Tímea elmondta: a vádlottat állatkínzás bűntette miatt marasztalta el a bíróság, a bűncselekményt különös szenvedést okozva, több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó bánásmód alkalmazásával követte el.
A tényállás szerint Cs. István hátsó udvarára négy kóbor kutyakölyök szokott be, a férfi pedig a szennyvízaknába dobva szabadult meg a 6-7 hetes kutyáktól. A férfi a bíróságon nem tett vallomást, de fenntartotta a rendőröknek tett vallomását, és a kérdésekre is válaszolt: beismerte felelősségét és megbánta tettét.
Elmondta, hogy szomszédja kifejezett kérésére távolította el a kölyköket. Miközben az emésztőgödör felé vitte a még élő, vinnyogó kiskutyákat, egy másik szomszéd észlelte az eseményeket, rászólt, majd hívta a rendőrséget.
Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott és kirendelt védője tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért - közölte a törvényszéki szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.