Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. November 16. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: Országos Rendőr Főkapitányság

Felkészülés a télre

Felkészülés a télre

Hasznos közlekedési tanácsok.

Télen megváltoznak a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények, ezért a gépjárművezetőknek kellő időben fel kell készülniük az évszakkal együtt járó speciális helyzetekre. A közúti közlekedési balesetek és az esetleges tragédiák megelőzése érdekében az autósoknak alkalmazkodniuk kell az időjárási, látási és útviszonyokhoz, valamint járműveik felkészítését is időben el kell végezniük.

A téli hónapok velejárói a csúszós, jeges utak és a változó időjárási tényezők. Szélsőséges időjárás esetén jellemzőek a hótorlaszok és nem ritkák az elzárt útszakaszok sem. Általános jelenségnek számít a hó, a havas és az ónos eső is. Mindezekre tekintettel elmondható, hogy a téli autózás óvatos vezetéstechnikát igényel!

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az alábbi közlekedési tanácsok betartásával és lassúbb, körültekintőbb vezetéssel megelőzhetők a közlekedési balesetek!

Kérjük a személygépjármű-vezetőket, hogy fogadják meg tanácsainkat, hiszen minden esetben a balesetek és a velük együtt járó kellemetlenségek elkerülése a cél!

Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok állapotára!
Elindulás előtt tisztítsa meg a hótól borított járművét és gondoskodjon arról, hogy semmi ne zavarja a szabad kilátásban!
Óvatosan válassza meg autója sebességét, ügyeljen a megfelelő követési távolság betartására! Számoljon azzal, hogy nedves, csúszós úton a jármű féktávolsága megnő!
Jegesedésre különösen hidak és felüljárók útburkolatán lehet számítani, ezért ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességet!
Legyen gépkocsija csomagtartójában hólánc, hólapát, vonókötél, elemlámpa, láthatósági mellény és pokróc! Ne feledje, a hólánc használata közlekedési jelzőtáblával jelzett útszakaszon kötelező!
Öltözködjön rétegesen! Legyen önnél megfelelő mennyiségű folyadék és feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefon is!
Hosszabb útra történő elindulás előtt tájékozódjon az időjárási körülményekről és az útviszonyokról!
Sűrű ködben használjon ködlámpát!
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság minden járművezetőnek jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a téli időszakban is!

foto: EU2004.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.

2024. Augusztus 02. 08:01, péntek | Sport

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.