Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Július 18. 10:13, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Halált okozott a drog, amelyet egy békéscsabai férfi árult, vádat emeltek ellene

Halált okozott a drog, amelyet egy békéscsabai férfi árult, vádat emeltek ellene

Drogkereskedés miatt emeltek vádat egy békéscsabai férfi ellen. Az ügyészség szerint az általa értékesített pszichoaktív anyag miatt halt meg tavaly októberben egy 18 éves szarvasi nő.

A Békéscsabai Járási Ügyészség az MTI-vel pénteken azt közölte: a 46 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.
Az ügyészség azt írta: a férfi 2012-2013-ban Békéscsabán heti rendszerességgel értékesített "Kati" elnevezésű drogot, valamint ecstasyt és mefedront több helyi fogyasztónak. A "Kati" hatóanyaga új pszichoaktív anyagnak, míg a tablettáké kábítószernek minősül.
A vádlott 2013. október 4-én este öt tasak "Katit" értékesített egy öttagú, fiatalokból álló társaságnak. Ebből az anyagból fogyasztott egy 18 éves szarvasi nő is, aki október 6-án meghalt. Halálának oka a pszichoaktív szer által okozott balesetszerű mérgeződés és ennek szövődményei voltak: légzési elégtelenség, valamint kiszáradásos keringési zavar miatti keringés- és légzésbénulás - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.