Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 06. 08:47, hétfő | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Hamis papírokkal akarta a hathetes kölyökkutyákat Kölnbe szállítani - Állatkínzásért kell felelnie a román autósnak

Hamis papírokkal akarta a hathetes kölyökkutyákat Kölnbe szállítani - Állatkínzásért kell felelnie a román autósnak

Bőröndök alá rejtve, alig hathetes kölyökkutyákat találtak a pénzügyőrök egy román kocsi csomagtartójában. Hegyeshalomnál ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Németországba tartó autóst.

Hegyeshalomnál, egy rutinellenőrzés során lettek figyelmesek a pénzügyörök ahalk, nyüszögő hangokra. Az utasokkal teli autó csomagtartójában egy résnyi hely sem volt a sok csomagtól, amik között két kutyaszállító dobozban, három apró kutyakölyök kuporgott. A sofőr azt mondta, hogy a kutyákat a főnöke kérésére viszi Kölnbe.

Az állatoknak hamis papírjaik voltak, chipjük sem volt, ráadásul gazdájuk nélkül szállították őket, életveszélyes körülmények között. Az alig hathetes kiskutyák a koruk miatt sem utazhattak volna, a veszettség elleni oltáshoz is túl fiatalok, ahhoz újabb hat hétnek kell eltelnie. Anyakutya nélkül szállítani ilyen korú kutyát tilos, állatkínzásnak minősül.

Az állatok a hamis papírok szerint Maltipoo-jellegűek, ami nagyon ritka és drága fajta Magyarországon is, becslések szerint, hiteles dokumentumokkal 300-400 ezer forintot érnek egyedenként.

A pénzügyőrök az állatokhoz bemutatott hamis útlevelek, valamint állatkínzás bűncselekmény alapos gyanúja miatt értesítették a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség munkatársait, akik a sofőrt további intézkedésre átvették.

A hosszas eljárás alatt a Bevetési Igazgatóság győri kollégái gondoskodtak a pici kutyákról, hogy ne fázzanak és ne éhezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.