Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 29. 02:00, péntek | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Interjú az MKC beállósával, Horváth Bernadettel

Interjú az MKC beállósával, Horváth Bernadettel

Csapatunk több rutinos játékossal erősített a nyáron. Közéjük tartozik Horváth Bernadett, aki több NB I-es csapatban is bizonyított már.

A kiváló beállós alapember Mosonmagyaróváron és sokat tehet azért, hogy az MKC visszajusson az első osztályba.

„A csapatnak ez egy tanulóév. Most itt vagyunk az NB I/B-ben van idő és lehetőség összeszokni. Ezzel a játékoskerettel minden meccset meg kell nyernünk a bajnokságban. Ha ez sikerül és együtt maradunk a folytatásra, akkor egy év múlva az NB I-ben is erősek leszünk” – mondta Horváth Bernadett.

„Az utóbbi években egy kicsit kerestem a helyemet. Nagyon családcentrikus vagyok, és nem szeretek távol lenni a szeretteimtől. Én fertőszentmiklósi vagyok, így most részben hazatértem. Nagyon jó társaság jött össze itt Mosonmagyaróváron. Komolyak a célok, és én is úgy érzem, hogy itt jó helyen vagyok.”

A 27 éves beállós a kézilabda előtt atletizált, de a sok futás nem nyerte el a tetszését. Ezután jött a kézilabda.

„Fertőszentmiklóson kezdtem kézilabdázni 5. osztályos koromban. A megyei csapatban játszottam, és ott figyelt fel rám Konkoly Csaba. A győriek edzője hívott én pedig az ETO-nál folytattam, vagyis inkább elkezdtem a pályafutásomat. Onnan Fehérvárra igazoltam, majd játszottam a Dunaújváros és a Budaörs csapatában is, mielőtt Mosonmagyaróvárra kerültem.”

Horváth Bernadett profiként a beállós poszton alkotott marandót, pedig karrierje kezdetén még nem itt játszott.

„Én balátlövő voltam, és az ETO is úgy vitt el, hogy ezen a poszton számít rám. Aztán az ificsapat edzője Konkoly Csaba megkérdezett arról, hogy bemennék-e beállóba. Természetesen igent mondtam, hiszen csak egy cél lebegett a szemem előtt, az hogy NB I-es játékos legyek. Akár a kapuba is beállíthattak volna, azt is szívvel-lékkel csináltam volna.”

Horváth Bernadett első komoly sikerét 2009-ben a hazai rendezésű junior Európa-bajnokságon aratta, ahol ezüstérmes szerzett a magyar válogatottal. Később aztán a felnőttek között is bemutatkozhatott.

„Büszke vagyok arra, hogy játszhattam a felnőtt-válogatottban. Ez minden sportoló álma. Nagy élmény volt, hogy a Dunaújvárossal megnyertük az EHF Kupát, a Fehérvárral pedig egészen az elődöntőig jutottunk. Az ETO-val 2009-ben ott lehettem a Bajnokok Ligájának döntőjében és bár sokat nem tettem hozzá, a Viborg elleni találkozókat sohasem fogom elfelejteni.”

Horváth Bernadett Mosonmagyaróváron együtt játszhat Tilinger Tamarával. A két játékos nem csak a pályán, hanem azon kívül is remekül megérti egymást.

„19 évesen kerültem Fehérvárra, és akkor kezdődött ez az életre szóló barátság. Én egy picit vehemensebb vagyok, Tami pedig egy nyugodtabb karakter, de mint tudjuk, az ellentétek vonzzák egymást. Nagyon szeretem őt. Rajta kívül csak egy hozzá hasonló barátom van, méghozzá Oguntoye Viktória, aki Győrből ismerek (jelenleg a Dunaújváros kapusa – a szerk.)” – mesélte mosolyogva Betti.

Horváth Bernadett a 27 évével rutinos játékosnak számít Mosonmagyaróváron, így rá is komoly szerep hárul a csapaton belül.

„Én mindig is olyan játékos voltam, aki segíti a fiatalokat. Együtt sikeresek lehetünk és most ez a legfontosabb!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett