Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2023. Március 21. 10:41, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban ittasan.

A vádirat szerint az 56 éves férfi utolérte az előtte haladó autót, amiben egy hegyeshalmi férfi, egy nő és egy 13 éves gyermek utazott. A terhelt felidegesítette magát azon, hogy az előtte haladó lassabban közlekedett, ezért megelőzte, majd büntetőfékezéssel megállásra kényszerítette a mögötte haladó hegyeshalmi sofőrt.

Ezt követően a két férfi között szóváltás alakult ki, majd a hegyeshalmi sofőr visszaült autójába, hogy folytassa útját. A szentesi férfi a vétlen gépkocsi után hajtott, majd oldalról szándékosan neki ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban mindkét járműben anyagi kár keletkezett. A rendőrök helyszínre érkezése után, a baleset okozója nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta, sőt nagyot kortyolt az autója anyósülésén lévő szeszes italból, ezért őt a rendőrök elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

Az ügyészség a vádlottal szemben közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. Az 56 éves férfi négy és fél évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Videó:

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

2023. Május 30. 08:41, kedd | Helyi

Fotókiállítás Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix munkáiból a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix fotóiból nyílik kiállítás #turistakéntvárosunkban – Séták Magyaróváron címmel a Huszár Gál Városi Könyvtárban június 2-án, pénteken 17 órakor.

2023. Május 22. 11:15, hétfő | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

2023. Május 18. 11:07, csütörtök | Helyi

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.