Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Április 21. 11:10, kedd | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Járványinformációk, karanténház, fertőtlenítések

Járványinformációk, karanténház, fertőtlenítések

Friss információk.

Járványinformációk

Mosonmagyaróváron számos állami és önkormányzati intézkedés történt a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása, a további terjedés mérséklése érdekében, melyek folyamatosan követhetők a város honlapján a vírussal kapcsolatos információk között.

Karanténház

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság elrendelte a Széchenyi István Egyetem Cserháti Sándor Kollégium „E” épület egy részének (Gazdász u. 10.) katasztrófavédelmi célú igénybevételét. Az épület járványügyi befogadóhelyként működik, ahol a hatósági házi karanténra kötelezett személyek 14 napos megfigyelése biztosított. Az ún. „karanténház” a rendőrség, a népegészségügy, a Karolina Kórház, a katasztrófavédelem, az Egyetem, a Kormányhivatal és az Önkormányzat számára meghatározott rendben és kötelezettségek teljesítésével kezdte meg működését. A karanténházba csak azok a személyek kerülhetnek, akiknek a hatósági házi karantén idejét ezen a címen kell letölteni.

Fertőtlenítések

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Mosonmagyaróvár Város közterületeinek, játszótereinek, buszmegállóinak fertőtlenítését rendelete el Mosonmagyaróvár Város Polgármestere. A feladatot a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. hajtja végre a meghatározott eljárásrend alapján.

A tevékenységre az esti (19–20 óra körüli) és a hajnali 4–5 óra körüli) időpontokban kerül sor. Kérik a lakosságot, hogy fokozott körültekintéssel legyenek a munkájukat védőruházatban ellátó munkavégzők iránt.

Hiteles információkat a https://koronavirus.gov.hu/ és a http://mosonmagyarovar.hu/ oldalakon talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.