Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 20. 02:00, szerda | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Jó ómen! – Idén is a Haladás ellen kezdünk a Magyar Kupában

Jó ómen! – Idén is a Haladás ellen kezdünk a Magyar Kupában

Nyolc nap alatt három tétmérkőzésen lép pályára az EU-FIRE Mosonmagyaróvár.

Ezúttal a Magyar Kupa 1. fordulójában kell bizonyítaniuk az óvári kéziseknek, akik a Szombathelyi Haladás gárdájával találkoznak.

A Haladás az MKC-hoz hasonlóan az NB I/B Nyugati csoportjában szerepel. Nagy különbség a csapatok között, hogy amíg mi két győzelemmel kezdtük a bajnokságot, addig a szombathelyiek két vereséggel állnak a tabella 13. helyén. Ettől függetlenül teljes erőbedobásra lesz szükség a továbbjutásért, hiszen mind tudjuk a Magyar Kupa más műfaj, mint a bajnokság.

Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője: „A Haladásról már több információt sikerült begyűjtenünk, hiszen a bajnokságban már két mérkőzésüket is sikerült kielemezni. Az biztos, hogy kevesen vannak, sérüléssekkel is küzdenek, ráadásul négy játékosuknak még az engedélye sincs meg teljesen. A két bajnokit kilenc mezőnyjátékossal nyomták végig. Viszont ettől függetlenül nagyon kellemetlen ellenfél, nagyot küzdenek és sokat futnak. Nem szabad könnyedén vennünk a találkozót!”

A Haladással tavaly is összehozott minket a sors a Magyar Kupában, akkor a 2. fordulóban. A találkozón könnyed, 37-18-as győzelmet arattunk idegenben. Az MKC végül egészen a sorozat negyeddöntőéig jutott, és csak egy lépés választotta el a mieinket a Final Fourtól. A továbbjutás kötelező az óvári kézis hölgyek számára!

Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője: „Szeretnénk a lehető legtovább menetelni a kupában, ezért nagyon komolyan veszünk minden ellenfélt, hiszen a kupa teljesen más, mint egy bajnoki. Bárki fel tudja magát vértezni egy mérkőzésre. Remélem legalább addig eljutunk, hogy már NB I-es csapatok ellen is pályára léphessünk.”

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár-Szombathelyi Haladás mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik. A találkozóra érvényesek a megváltott bérletek. Aki jegyet szeretne váltani, az a Szellőrózsa ABC-ben és a helyszínen tudja ezt megtenni. Az UFM Aréna jegypénztára egy órával az összecsapás előtt nyit (17 órakor).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett