Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2013. Április 12. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: oxigén média

Jótékonysági est Mosonmagyaróváron

Jótékonysági est Mosonmagyaróváron

Jótékonysági estet rendeznek április 12-én, az \\\"Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért\\\" alapítvány javára.

Az Éltes Mátyás Nevelési - Oktatási Központ több, mint 10 éve nem rendezett jótékonysági estet, de bíznak abban, hogy a hosszú kihagyás után is sokan fogják támogatni alapítványukat.

Az alapító okirat szerint, az alapítvány elsődleges célja, az intézményben tanuló gyerekek segítése, amely a szociálisan rászorulók támogatását, a tanulási, terápiás feltételek megteremtését, a kulturális és sport versenyeken, rendezvényeken való részvételt jelenti. Az intézmény dolgozói, úgy gondolják, hogy a fogyatékos tanítványaik ezzel a plusz segítséggel kapják meg azokat a lehetőségeket, melyeknek köszönhetően állapotuk, egészségük javítható.

A támogatásokból azok a gyerek is részesülnek, akik családjuk anyagi háttere miatt, nem tudnak részt venni egy-egy kiránduláson, nyaraláson.

Vargáné Éder Etelka, az Éltes Mátyás Nevelési - Oktatási Központ igazgatója elmondta, a jótékonysági est fellépői örömmel vállalták segítséget szereplésükkel. Sztárvendég Pintér Tibor, musical és operettszínész, aki első szóra igent mondott, szívesen jön Mosonmagyaróvárra, és szívesen adja nevét a rendezvényhez, akárcsak aTheatrum Ad Flexum, a Zeneiskola Ütős együttese, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes és a GalaxyRRC.

A jótékonysági estre jegyeket a Flesch Károly Kulturális özpontK jegypénztárában és az Éltes iskola titkárságán (96/576-462) lehet vásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.

2024. Augusztus 10. 09:36, szombat | Sport

Párizs 2024 - Ezüst- és bronzérem a női kajak párosoknál

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.