Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 21. 02:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Kiütés és továbbjutás a Magyar Kupában

Kiütés és továbbjutás a Magyar Kupában

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Haladás gárdája ellen kezdte meg szereplését a Magyar Kupában.

Egy évvel ezelőtt, idegenben 37-18-ra győzött az MKC, de a mostani mérkőzés még ennél is simább volt. A szombathelyiek nehéz helyzetből várták a hétközi találkozót, hiszen csak kilenc(!) mezőnyjátékos és két kapus állt Kovács László rendelkezésére, ráadásul a csapatot egyéb körülmények is gátolják az átigazolásokat illetően.

A mérkőzésen aztán megmutatkozott az osztálykülönbség a csapatok között. Bognár Róbert tanítványai hengereltek a találkozón, és már az elején eldöntötték a továbbjutást. A kapuban Scholtz Andrea remekelt, a gólokat pedig futószalagon szállította a csapat. Bízik Réka tizenegyszer köszönt be, és nem kímélte volt csapatát Hegedűs Dorottya sem (ő tavaly még a Haladás csapatában játszott), aki Hajtai Vanesszához hasonlóan nyolc gólig jutott.

A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek igazi erődemonstrációt tartottak a Haladás ellen, hiszen 58 gólt lőttek, úgy, hogy két kulcsemberük Tilinger Tamara és Horváth Bernadett nem is játszott. Emellett Bízik Boglárka és Dányi Bernadett sem lépett pályára, Tóth Melinda, Markovics Rebeka és Lozsi Erna sérülés, Gyimesi Kitti pedig betegség miatt hiányzott.

Az MKC kiütötte ellenfelét, és 37(!) gólos, magabiztos sikerrel jutott tovább a Magyar Kupa 2. fordulójába. Jöhet a következő ellenfél!

EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR – SZOMBATHELYI HALADÁS 58–21 (28–13)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 600 néző.

Jv: Natkai, Szalay

MKC: Scholtz – Rábai 6, Hegedűs 8, Bedő-Farkas 3, Giricz 1, Csala 7, Bízik R. 11 (2). Csere: Hajtai 8, Kopecz 4, Németh V. 2, Bardi 5, Töpfner 3. Vezetőedző: Bognár Róbert

Szombathelyi Haladás: Dudora – Hrabovszky 3, Baranyai, Kaposvári 2, Császár 4 (1), Szabó J. 6 (1), Kiss N. 1. Csere: Márkus (kapus), Gerencsér 1, Halmos 3, Sebestyén 1. Vezetőedző: Kovács László

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/2

Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője: "Ezen a mérkőzésen főleg azoknak adtam játéklehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Rengeteg lerohanásgólt lőttük, felállt fal ellen szinte alig támadtunk. A csapat meccsterhelést kapott, ez mindenképpen pozitív, és az is, hogy könnyedén továbbjutottunk a következő fordulóba. Ezzel a mérkőzéssel tovább nem szabad foglalkozunk, hiszen ennél csak nehezebb ellenfelek várnak ránk."

Kovács László, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője: "Mi úgy jöttünk ide a mai mérkőzésre, hogy tanuljunk belőle. A Mosonmagyaróvárnak NB I-es kerete van, nekünk nem ellenük kell nyerni. A mi célunk a bennmaradás ebben az NB I/B Nyugati csoportjában, míg a hazai csapaté a feljutás. Bár ez egy kupamérkőzés volt, sajnos nem tudtuk megnehezíteni az óváriak dolgát."

Rábai Alexandra, az MKC játékosa: "Számomra nagyon hasznos volt ez a mérkőzés, hiszen sokat tudtam pályán lenni. Nekünk, fiatal játékosoknak nagy szükségünk van az ilyen találkozókra, hiszen ebből tudunk önbizalmat meríteni. Ma könnyebb dolgom volt a pályán, mint az erősebb csapatok ellen, remélem sikerül így folytatnom a továbbiakban is."

Hegedűs Dorottya, az MKC játékosa: "Tavaly még a Haladás színeiben kézilabdáztam, így sok volt az ismerős arc a pályán, szinte mindenkit ismertem az ellenféltől. Furcsa volt ellenük játszani, de nem foglalkoztam ezzel, ilyen a sport! Ez a találkozó arra volt jó, hogy gyakoroljuk a játékunkat. A legfontosabb a továbbjutás volt, de örülök, hogy ilyen sok gólt lőttünk és kiszolgáltuk a közönséget."

Bízik Réka, az MKC játékosa: "Az volt a cél, hogy minél több gólt lőjünk, és minél látványosabb meccset játsszunk. Nagy volt a rohanás a pályán, végig lüktetett a játék, ennek köszönhetően pedig mindkét csapat elfáradt a végére. Egyértelmű volt a győzelmünk, örülünk a továbbjutásnak és annak, hogy a közönség végig buzdított minket."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett