Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 27. 22:00, szerda | Helyi

Korszerű megoldás

Korszerű megoldás

Gyakran tapasztaljuk, hogy a megállóhelyeknél hullámossá válik a burkolat, így, ami a megállósávokat illeti, előfordul, hogy azok könnyedén széttöredeznek.

A trolibusz és autóbusz megállóhelyek felületei a nagy használatbavételt követően hamar elhasználódnak. Az akadálymentes szegélyek is károsodnak, amelyek egyfajta ütköző párnaként funkcionálnának normál esetben, de azok a szegélyek közötti hézagok, amelyek időközben tágulnak, képtelenek megfelelően működni további igénybevétel esetén, hiszen megrongálódnak. Nem is beszélve arról, hogy télen a hőingadozás miatt az egyes szegélyek kilazulhatnak, illetve aláfolyik a víz.

A Pureco Kft. új terméke erre nyújt megoldást, a BusStop rendkívül nagy szilárdsággal bír, az akadálymentes szabványos szegélykialakításhoz tökéletes. Előre gyártott betonelemei nagyfokú ellenállást biztosítanak, ugyanakkor szilárdak, amely elsősorban a nehéz tömegközlekedési járművek gyakori forgalmi hatásait hivatott kiküszöbölni.
Mint azt tudjuk, a nagy használatbavétel miatt a trolibusz és autóbusz megállóhelyek burkolt felületei hamar megrongálódnak, amely károsan hat az akadálymentes szegélyekre és esztétikailag sem lesz meggyőző az eredmény. Hullámossá válik a megállósáv burkolata, illetve széttöredezik.

A BusStop a buszmegállók műszakilag egyedülálló kialakításához segíti hozzá a vásárlót, a szegély teljesen akadálymentes. A buszmegállók műszakilag utánozhatatlan kialakítását teszi lehetővé. Ergonomikussága és funkcionalitása miatt egyre inkább használják Európa-szerte. Ezeknek az elemeknek előnye, hogy variálhatóak, egyméteres, előre gyártott darabok is megtalálhatnak a készletben. Nem utolsó sorban a mozgásban korlátozott személyek számára is könnyedséget jelent, hogy segíti az akadálymentes fel- illetve leszállást. A speciális beton, amelyet az akadálymentes megálló készítéséhez alkalmaznak, erre a termékre lett kifejlesztve. Magas szilárdságú, egyes levegőztetett elemek mind C45/55 osztályú betonból készülnek, (XF4) mikroszilika hozzáadásával. Így a beton nagymértékben lesz ellenálló a fagy hatásával, illetve a vegyi fellazító anyagokkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.