Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2018. Február 05. 17:51, hétfő | Helyi
Forrás: www.drnagyistvan.hu

Közel 385 millió forint összegű támogatást kapott a nyugat-dunántúli régióban működő szociális intézményrendszer

Közel 385 millió forint összegű támogatást kapott a nyugat-dunántúli régióban működő szociális intézményrendszer

A szociális szakmának már hosszú évek óta nem volt kiírva olyan pályázati lehetőség, ahol annyi támogatást kaptak volna, mint az EFOP-1.2.5-16-2017 Biztos Menedék c. pályázati felhívás.

A mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona és a Családok Átmeneti Otthona II. intézményének fenntartója – a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet – megragadta a lehetőséget és öt sikeres pályázatot nyújtott be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatása olyan bővítéseket tesz lehetővé, amellyel a Mosonmagyaróvári Intézményrendszer a lehető legszélesebb körű segítséget és szolgáltatásokat nyújthatja a szociális ellátórendszerben.

Az elnyert pályázatok hivatalos közzétételére 2018. február 1-jén, Mosonmagyaróváron került sor. Dr. Nagy István országgyűlési képviselő és a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára elismerően köszönte meg az eddigi munkát mind az Alapítványnak, mind az intézmények munkatársainak és sok sikert kívánt a projektek megvalósításához.

"Az Önök munkájából egy olyan intézmény nőtte ki magát, ami ma már fogalom. Nem csak Mosonmagyaróváron, nem csak a régióban, hanem országosan is ismerik és elismerik azt a hatékony munkát, ami itt történik."

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon az elsők lehetünk, akik egy teljesen új szolgáltatást, a kríziskezelő ambulanciát elindíthatják.

mondta Kopf Katalin, a Kríziskezelő Ambulancia vezetője, a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonának szakmai vezetője.

A kríziskezelő ambulancia nem csupán a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak nyújt segítséget, hanem regionális szinten bármely jelzőrendszeri tagnak. Esetmegbeszélések, konferenciák szakmai fórumok vagy akár tréningek keretében a területen dolgozó szakemberek is megfelelő támogatást kaphatnak. A cél, hogy regionális szinten megvalósuljon a szemléletformálás és a hálózatfejlesztés. A szolgáltatás sikeres elindításához és működtetéséhez összesen 63 millió forint áll rendelkezésre.

Az országban sajnos egyre több a bántalmazottak száma, akik a kapcsolati erőszak elől menekülni kényszerülnek. Számukra az EFOP-1.2.5-16-2017-00027 sz. elnyert, közel 42 millió forintos támogatás teszi lehetővé, hogy egy szükség szerinti teljes ellátást és biztonságos elhelyezést nyújtó Krízisközpontban kapjanak esélyt arra, hogy életük rendeződjön.

Ehhez szorosan kapcsolódik az EFOP-1.2.5-16-2017-00029 pályázat, melyben 44 millió forint összeg áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a bántalmazottak hosszú távú lakhatást és szakmai segítségnyújtást kapjanak Félutas Ház szolgáltatásán keresztül.

A projektek mindegyike 4,5 éves időtartamú. Az új szolgáltatások jogi, pszichológiai és szociális segítségnyújtást egyaránt magukban foglalnak.

Az Átmeneti és Rehabilitációs Intézmények korszerűsítése c. pályázat felhívásnak köszönhetően további két projekt járult hozzá, hogy rendezett lakhatást nyújtson a bajba jutottaknak, másrészt, ún. külső férőhelyen biztosítson hosszú távú támogatott lakhatást a rászoruló családoknak. A két projekten összesen 148 millió forint összegű támogatáson felül Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata két ingatlant ajánlott fel erre a célra.

A Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány a Biztos Menedék c. pályázati felhíváson keresztül két sikeres pályázatot nyert 44-44 millió forint összegben, mely a Magyarországon és külföldön egyaránt nagy problémát jelentő emberkereskedelem elleni küzdelemben válik mérvadóvá.

forrás.http://drnagyistvan.hu/2018/02/05/kozel-385-millio-forint-osszegu-tamogatast-kapott-nyugat-dunantuli-regioban-mukodo-szocialis-intezmenyrendszer/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 30. 20:11, kedd | Sport

50 ország, 50 versenyző, egy cél!

A Széchenyi István Egyetem versenyzője, Franciaországban először versenyzett OK Junior kategóriában.

2024. Július 30. 15:37, kedd | Sport

Futamgyőzelmek és értékes pontok a Histo Cup-on!

A Pannónia Ringen járt a Kermor Motorsport legénysége, és ha már ott voltak sikerrel jártak!