Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Szeptember 28. 22:36, szerda | Helyi
Forrás: MKC SE

Közel a bravúrhoz, két percen múlt a pontszerzés

Közel a bravúrhoz, két percen múlt a pontszerzés

Nehéz feladat előtt állt az MKC az NB I 3. fordulójában, hiszen ahhoz a Váchoz látogattak, amely alaposan megerősödött a nyári átigazolási időszakban...

többek között három világbajnok brazil játékos is Szilágyi Zoltán csapatát erősíti.

Az MKC ennek ellenére nem ijedt meg a jónevű játékosokkal teletűzdelt hazaiaktól, sőt Kopecz Barbara gólerős kezdésének köszönhetően a 4. percben 4-2-re vezetett.

8-6-os óvári vezetésnél zsinórban három gólt szerzett a Vác, de nem örülhetett sokáig, mert fordított az Óvár. Kiegyenlített első 30 percet láthatott a közönség, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett előnyt.

A második félidőre 17-15-ös váci vezetéssel fordultak a csapatok, és sokan talán azt hihették, innen már megoldják a kötelezőt a hazaiak. A Mosonmagyaróvár azonban parádésan játszott, Varga József tanítványai bevállalósan kézilabdáztak és az utolsó pillanatig versenyben voltak a pontszerzésért. Két perccel a vége előtt 26-26 volt az állás, de aztán a rutin és a higgadtság eldöntötte a két pont sorsát.

A hajrában zsinórban három gólt szerzett a Vác, és végül 29-27-re megnyerte a mérkőzést. A vereség ellenére a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek minden dicséretet megérdemelnek, hiszen oroszlánként küzdöttek, így majdnem sikerült meglepniük sokkal esélyesebb és rutinosabb ellenfelüket.

Az első pontokat szombaton a Kisvárda ellen szerezheti meg az MKC, a Mosonszolnoki Sportcsarnokban.

Ipress Center-Vác – Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE 29-27 (17-15)

Vác, Városi Sportcsarnok, 400 néző

Vezette: Bócz, Wiedemann

Vác: Balog, Arenhart (kapusok) – Radosavljevics 3, Soós 4, Hámori 1, Farkas 1, Kácsor, Vukcsevics 1, Jovetics 1, Szondi, Basics 3, Bató, Temes 2, Helembai 5, Nascimento 8 (4), Takács. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

MKC: Wéninger, Szemerey, Stojak (kapusok) – Dombi 3, Csala 1, Bouti 5 (1), Kiss 4, Töpfner, Gerháth 1, Kopecz 4 (1), Katona 1, Janeska, Bardi, Bízik 2 (1), Gyimesi 5, Hajtai 1. Vezetőedző: Varga József

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3.

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc.

Varga József: Gratulálok a hazai csapatnak a győzelméhez. A Vácot teljes erőbedobásra tudtuk késztetni, ha kicsit rutinosabbak vagyunk talán 1 pontot meg tudtunk volna csípni a Vác otthonában. Azért dolgozunk a tovább, hogy azokat a mérkőzéseket tudjuk megnyerni, hogy benn maradjunk az első osztályban.

Szemerey Zsófi: Szerintem ez egy nagyon jó mérkőzés volt, nekem az a véleményem, hogy a Siófok ellen nem úgy sikerült az első mérkőzésünk, ahogy akartuk. Szerintem ez a mérkőzés úgy sikerült, hogyha ezzel a csapat morállal és hozzáállással játszunk szombaton a Kisvárda ellen is otthon, akkor az a mérkőzés meglehet. Nekünk most az fontosabb.

Szilágyi Zoltán: Én is gratulálok a Mosonmagyaróvárnak ehhez a teljesítményhez, ahhoz, hogy az utolsó pillanatokig kiélezett találkozó volt, bár nagyrészt magunkat okolhatjuk. A mérkőzés elején nagyon dekoncentráltan kezdtünk, nem voltak megállító faltok, sok ziccert kihagytunk, technikai hibák tömkelege. Sajnos, végig szenvedtünk 60 percen keresztül. Amikor már azt gondoltuk volna, hogy kettővel elhúztunk, mindig becsúszták olyan hibák, amik visszavetettek minket. Viszont pozitívumként eltudom mondani, hogy egy csapatnak a lelki erejét bizonyítja az, hogy ilyen rossz játékkal, amit sajnos ma produkáltunk, itthon tudtuk tartani a kettő pontot.

Temes Bernadett: Én is gratulálok az ellenfélnek. Nagyon nehéz megszólalni ilyen meccs után, mert a saját teljesítményem az katasztrófális volt, és úgy gondolom a csapat is elég rossz teljesítményt nyújtott. Mindenképp meg kell találnunk önmagunkat, mert ez nagyon kevés lesz ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Nem tudom miért játszunk ilyen lassan, nincs fantázia a játékunkban, a védekezésben úgy mennek át rajtunk, mint kés a vajon. Ki kell tudni javítanunk minél előbb, mert már hétvégére nagyon kevés lesz ez Fehérváron.

Fotó, interjú forrás: vacinkse.hu

Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.