Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Június 23. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Lebegő luxussziget 3,6 millió euróért

Lebegő luxussziget 3,6 millió euróért

Hat hálószobás luxussziget prototípusának gyártásába kezdett egy osztrák cég: a sziget a vízen lebeg.

Szélessége 20 méter, hossza 37, és mivel több szintes, hasznos lakóterülete ezer négyzetméter. Megálmodói szerint a lehető legkényelmesebb yachtnál is kényelmesebb lesz lakóinak.
Kis étterme, bárja, jacuzzija, napozóterasza is lesz, és ha halban kihalt vizekre téved, a pihenés akkor se lesz haltalan, mivel saját akváriummal látják el. A luxussziget teljesen környezetbarát: áramellátását zajtalan szélturbinák és napelemek biztosítják.
A prototípus várhatóan a jövő év végére készül el. Az árkalkuláció szerint 3,6 millió euróba kerül majd egy luxusszigetből a legpuritánabb modell - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak