Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2023. Január 26. 14:59, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Lezárt akta: Ittasan, büntetőfékezéssel veszélyeztette a közlekedőket

Lezárt akta: Ittasan, büntetőfékezéssel veszélyeztette a közlekedőket

Befejezte a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság azzal a szentesi sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2022 júliusában történt a baleset a település Fő utcáján, amikor az 57 éves szentesi férfi, büntetőfékezéssel fékezésre kényszerítette a mögötte haladó hegyeshalmi sofőrt.

Ezt követően a két férfi között szóváltás alakult ki, majd a hegyeshalmi sofőr visszaült autójába, hogy folytassa útját. A szentesi férfi a vétlen gépkocsi után hajtott, majd oldalról szándékosan neki ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

A rendőrök helyszínre érkezése után, a baleset okozója nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta, sőt nagyot kortyolt az autója anyósülésén lévő szeszes italból, ezért őt a rendőrök elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben büntetőeljárás indult.

A vétkes sofőrt közúti veszélyeztetés bűntette elkövetése mellett, ittas járművezetés vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A büntetőeljárás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 14:27, csütörtök | Helyi

Elfogták a hegyeshalmi rongálót

Elfogták a rendőrök azt a 34 éves férfit, aki nemrégiben több tulajdont is megrongált Hegyeshalomban.

2023. Március 21. 13:26, kedd | Helyi

Rendhagyó technika-történet óra

Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök rendhagyó technikatörténeti órát tart a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti olvasóterében március 28-án, kedden 17 órától.

2023. Március 21. 10:41, kedd | Helyi

Ittasan vezetett, veszélyesen előzött - Négy és fél évet is kaphat a szentesi férfi

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban ittasan.

2023. Március 20. 10:23, hétfő | Helyi

Elérhetők az adóbevallási tervezetek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.