Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 22. 09:59, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Lopott autókat helyeztek ismét forgalomba Győrött

Lopott autókat helyeztek ismét forgalomba Győrött

Lopott személyautókat helyezett külföldi forgalmi engedéllyel ismét forgalomba öt győri lakos, ellenük orgazdaság és más bűncselekmények miatt nyomoznak - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Takács József elmondta, hogy az elkövetők idén júniustól több hónapon keresztül úgy tettek, mintha külföldről hozták volna be a lopott kocsikat, így kikerülték az eredetiségvizsgálatot.
A nyomozás eddigi adatai szerint az első hazai forgalomba helyezés előtt a személygépkocsik alvázszámát egy ugyanolyan típusú, de más országban forgalomba helyezett kocsi egyedi azonosítójára változtatták meg.
A banda tagjai ezen felül külföldi ismeretségüket felhasználva kölcsönszerződéssel megszerzett személyautókat hoztak Magyarországra és helyeztek forgalomba eredeti alvázszámmal. A sajtóreferens hozzátette: így az elkövetők kihasználták, hogy a külföldi pénzintézetek csak huzamosabb ideig történő nem fizetés után tettek feljelentést, majd kezdeményeztek körözést a járművekre.
A rendőrök eddig négy személyautót foglaltak le 20 millió forint értékben, és a banda tagjaihoz köthető lopott, vagy lízingszerződésből származó autókat is vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.