Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Augusztus 11. 14:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Mark Ruffalo a katolikus egyház pedofilbotrányáról szóló filmre készül

Mark Ruffalo a katolikus egyház pedofilbotrányáról szóló filmre készül

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams és Stanley Tucci is előrehaladott tárgyalásokat folytat a katolikus egyházat érintő pedofilbotrányt feldolgozó, Spotlight című moziról.

A Tom McCarthy rendezésében készülő dráma bemutatja, hogy a katolikus egyháznak miként sikerült évtizedeken át eltussolnia az amerikai Massachusetts államban a papi pedofília eseteit, egészen addig, amíg a The Boston Globe című lap munkatársai le nem leplezték a gyermekekkel szembeni sorozatos szexuális visszaéléseket.
Ruffalo és McAdams riportereket fognak alakítani a vásznon. A produkció bemutatja a lap munkatársainak egy évnyi kutatómunkáját, amely során interjúkat készítettek a szexuális zaklatások áldozataival és több ezer oldalnyi dokumentumot átvizsgálva felfedték, hogy az egyház vezetői miként palástolták el az ügyeket.
Az eset nyomán Bernard Law érsek, aki éveken át részt vett a papi pedofília eseteinek eltussolásában, lemondott tisztségéről, valamint világszerte napvilágra kerültek hasonló gyermekmolesztálási ügyek és az azok elpalástolására irányuló erőfeszítések. A leleplező cikksorozatért a The Boston Globe csapata 2003-ban Pulitzer-díjat kapott.
A Spotlight című filmet az Open Road fogja forgalmazni az Egyesült Államokban - adta hírül a The Hollywood Reporter című filmes szakportál.

Címkék: Kultúra-film-USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

KSH: augusztusban 3,4 százalékkal nőttek az árak

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).