Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 14. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Másfél milliárdos adócsalással buktak le

Másfél milliárdos adócsalással buktak le

Adókedvezménnyel és adó-visszatérítéssel próbált trükközni az az ötvenkilenc csaló, akit az idén buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – írja a Magyar Nemzet.

 

Az elkövetők csaknem másfél milliárd forintot akartak megszerezni a személyi jövedelemadó (szja) szabályainak megsértésével. Az adatok azt mutatják: egyre többen ügyeskednek az szja-visszaigényléssel.

Huszonhárommillió forint – egyenként átlagosan ennyivel próbálták megrövidíteni az államkasszát azok az idén lebuktatott csalók, akik a személyi jövedelemadó szabályait igyekeztek kijátszani. Kérdésünkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közölte, hogy az idei esztendő első hat hónapjában ötvenkilenc személyt jelentettek fel szja-csalás miatt, az érintettek nem kevesebb mint 1,4 milliárd forintra igyekeztek törvénysértő módon szert tenni. Az elkövetők két módszert alkalmaztak: némelyikük jóval több szja-kedvezményt vett igénybe a lehetségesnél, míg mások jogellenesen igényeltek vissza hatalmas összegeket az állítólagosan befizetett adójukból – írja a csütörtöki Magyar Nemzet, melyből további információkat is megtudhat. (da)

Címkék: csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.