Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 20. 03:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozat

Megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló programsorozat

Sajtótájékoztatóval nyitották meg Győr-Moson-Sopron megyében a három napig tartó társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező nyílt napokat.

A tájékoztatón elhangzott, hogy szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között a megye valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várjuk a közös képviselőket, lakásszövetkezeti tagokat és minden érdeklődőt a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Sári Ákos tűzoltó alezredes a győri tapasztalatokról számolt be a mai sajtótájékoztatón. A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta, hogy az elmúlt években javulás tapasztalható a lakóházakban. A társasházak lakói törekednek a tűzvédelmi szabályok betartására, s egyre több közös képviselő saját felelősségét is érzi e téren, hogy betartassa a szabályokat. Ennek ellenére vannak még javítandó területek, több helyen találhatók még mindig folyosóra kitett tárgyak, amelyek akadályozzák egy esetleges tűz esetén a menekülést, illetve a tűzoltói beavatkozást is. Az alezredes kiemelte a tűzoltási felvonulási területek szabadon hagyásának fontosságát és a különböző funkciójú helyiségek rendeltetésnek megfelelő használatát.

A kirendeltség vezetője a sajtótájékoztatón is arra bíztatott mindenkit, ha a témában felmerülő kérdései vannak, akár a tárolással, a felülvizsgálatokkal vagy a tűzvédelmi szabályokat illetően, bátran forduljon a kirendeltségek hatósági munkatársaihoz a nyílt napokon.
Végezetül elmondta, hogy a tűzoltók egész évben tartó ellenőrzéseinek célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, a tüzek megelőzése.

Korábbi cikkünket ITT lehet elérni.

Helyi kirendeltség:Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség,
9200 Mosonmagyaróvár Alkotmány u. 16.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.