Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Október 02. 11:02, vasárnap | Helyi
Forrás: MKCSE

Megszerezték az első pontjaikat az MKC-s hölgyek

Megszerezték az első pontjaikat az MKC-s hölgyek

Az első pontjaiért hajtott az MKC az NB I 4. fordulójában, amely az újonc Kisvárdát fogadta a Mosonszolnoki Sportcsarnokban.

FOTÓ: Györe Béla

A találkozó kezdő sípszójára némileg sokat kellett várni a feleknek, ugyanis az áramkimaradás kibabrált a rendezőkkel, így csak csúszva tudott elkezdődni a mérkőzés.

Miután a technikai probléma megoldódott még egy szomorú megemlékezés is várt az összegyűltekre. A héten tragikus hirtelenséggel elhunyt az MKC-család egyik tagja, Kopfschlagl Mihály szurkolónk, aki most már fentről buzdítja a csapatot.

Ezután végre valóban elkezdődhetett a találkozó. A hosszabb technikai szünet elsőre úgy tűnt a Kisvárdát zavarta meg jobban. Bízik fantasztikus formában játszva, sorra lőtte az MKC góljait, így hamar elhúzott és már volt, hogy öttel is vezetett a hazai gárda. A félidő derekán aztán már összeszedték magukat a vendégek, míg Varga József tanítványai némileg elvesztették a fonalat. Folyamatosan zárkóztak a kisvárdaiak, sőt a vezetés is megszerezték nem sokkal a vége előtt. Ám az utolsó percekben még volt annyi a mosonmagyaróvári hölgyekben, hogy megfordítsák a találkozót, így 13-12-es állásról jöhetett a rövid pihenő.

A második félidő elején felváltva estek a találatok. Aztán remekül folytatták az MKC-s hölgyek, Bízik és Bouti góloknak, bravúros Stojak védéseknek köszönhetően a játékrész derekán már néggyel vezettek Dombiék. Aztán újabb hullámvölgy következett a hazaiaknál, ami igencsak szorossá tette a mérkőzés végét. Végül nehezen, de kiharcolta a győzelmet az MKC és egy ponttal, 21-20-ra megnyerte a találkozót.

Varga József a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE vezetőedzője: „A győzelemnek persze örülünk, de a végjátékot magunknak tettük nehézzé. Nálunk szerencsére csak a végén jöttek elő az egyéni fegyelmezetlenségek, mi szorossá tette a mérkőzést. Örülök viszont, hogy több jó egyéni teljesítmény volt, de ami még ennél is fontosabb, hogy küzdöttek, hajtottak lányok a csapatért és a szurkolókért, aminek két pont lett az eredménye.”

Kovács Péter a Kisvárda Master Gold SE vezetőedzője: „Nem vagyunk boldogok, hiszen a világon a legrosszabb egy góllal kikapni. Nem először és valószínűleg nem utoljára fordul elő velünk az, hogy az ellenfelünk küzdőszellemben megelőz minket. Persze mi is harcoltunk, de az MKC sokkal jobban akarta a győzelmet. A támadójátékunk kritikán aluli volt, és az egyéni teljesítmények is elmaradtak az elvártaktól.”

Bízik Réka a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE szélsője: „Őszintén bevallom, számomra emlékezetesebbek maradnak azok a helyzetek, amiket kihagytam, mint a nyolc gólom. Tudom miben hibáztam, de a győzelem mindenért kárpótol.”

Bízik Boglárka a Kisvárda Master Gold SE irányítója: „Az elejétől kezdve nem tudtunk egy csapatként dolgozni és küzdeni a pályán. Fegyelmezetlenek voltunk mind támadásban, mind védekezésben. Nem azt játszottuk, amit az edzőnk kért tőlünk és sorra halmoztuk a hibákat.”

Mosonmagyaróvár KC - Kisvárda 21-20 (13-12)

Mosonszolnoki Sportcsarnok, 350 néző

Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Mosonmagyaróvár KC SE: Wéninger, Stojak, Szemerey - Hajtai, Csala 1, Kiss 2, Töpfner, Gerháth, Kopecz 2 (1), Gyimesi, Bouti 5 (4), Bízik 8, Bardi, Janeska, Katona 1, Dombi 2. Vezetőedző: Varga József.

Kisvárda Master Gold SE: Dzhukeva, Scholtz – Kucerova 1(1), Bízik 1, Gedroit 4 (1), Gidai, Vukojevic 2, Szabó, Myhovych2, Tarjányi 1, Smid, Héjjas, Lévai 1, Rocha 3, Dmitrovic 4, Umanets 1. Vezetőedző: Kovács Péter.

Kiállítások: 8, ill. 18 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2

Utánpótlás eredmények:

junior: Mosonmagyaróvári KC – Kisvárdai KC 30-26

ifjúsági: Mosonmagyaróvári KC – Kisvárdai KC 31-24

Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.