Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 28. 12:01, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Megtalálták egy novemberi halálos baleset elkövetőjét Zalában

Megtalálták egy novemberi halálos baleset elkövetőjét Zalában

Megtalálták azt a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben halálra gázolt, majd cserbenhagyott egy embert - mondta el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen.

Anti András közölte: tavaly november 17-én hajnalban Zalaszentgrót határában történt a cserbenhagyásos baleset, egy 22 éves férfi az úton feküdt, amikor a jármű áthajtott rajta.
A gázoló elment a helyszínről, és csak mintegy ötven autótulajdonos és harminc tanú meghallgatása során sikerült megtalálni. Az elkövető megpróbálta félrevezetni a nyomozókat, de a poligráfos vizsgálat és a bizonyítékok ellene szóltak - mondta az osztályvezető.
A baleset rekonstruálásakor a rendőrök szakértők segítségével arra a következtetésre jutottak, hogy a gázoló autó valószínűleg terepjáró vagy kisteherautó lehetett. A környéken ismert mintegy ötven hasonló autót és a tulajdonosaikat megkeresték, és csaknem harminc tanút hallgattak ki. További szakértők bevonása és bizonyítékok beszerzése során jutottak el januárban egy környékbeli férfihoz, aki azonban megpróbálta félrevezetni a rendőröket.
Először azt állította, hogy járt a helyszínen, de nem tud a balesetről. A poligráfos vizsgálat és az ellene szóló bizonyítékok alapján ugyanakkor valószínűsítető lett, hogy a 28 éves férfi volt az, aki terepjárójával elgázolta az úton fekvő fiatalt.
Anti András az MTI kérdésére elmondta: a cserbenhagyó - aki az eljárás során szabadlábon védekezhet - ijedtségével magyarázta, hogy elhajtott a helyszínről. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt kell felelnie.
Az áldozatról az osztályvezető azt mondta: előző éjjel a barátaival szórakozott, akik magára hagyták, miután a kivilágítatlan városszéli úton lemaradt tőlük. Az MTI más forrásból úgy tudja: az áldozat valószínűleg ittassága miatt feküdt az úton.
A rendőrségi sajtótájékoztatón bemutattak két videofelvételt is, a nappali helyszínelésről és az eset éjszakai rekonstruálásáról, amelyekkel azt illusztrálták, hogy ilyen esetekben egy sötétben az úton fekvő embert rendkívül nehéz észlelni.

Címkék: Bűnügy-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.