Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 07. 20:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Minden itt kezdődik: Építési területek előkészítése – legyen szó bontásról vagy építésről

Minden itt kezdődik: Építési területek előkészítése – legyen szó bontásról vagy építésről

A KOLINA Bt. ügyvezetőjével, Baranyai Lászlóval a cég dunaszigeti telephelyén találkoztunk, ahol nem mindennapi gépparkot mutatott be számunkra.

A vezető névjegyén ez áll: gépi földmunkák, alap ásás, daruzás, teherfuvarozás, épületbontás, lánctalpas mélyásók, homlokrakodók, külső tereprendezés.

A legizgalmasabbat azonban még nem is említettük, a beton-darálmány készítést.
Pedig a cégnek ez az egyik legkidolgozottabb profilja. Az épületek bontásából származó törmelékeket ugyanis szinte az utolsó betondarabig feldolgozzák, osztályozzák, majd újrahasznosítják.

A teljes interjú az Otthonteremtő Magazinból. Vásárolj jegyet még ma! Erről ne maradj le! Részletek és jegyvásárlás itt...

Hol és hogyan lehet újrahasznosítani egy lebontott épületet? Tettem is fel a kérdést, miközben a zajos munkagépek mellett elhaladva végigjártuk a kívülállók szemétől elzárt területeket.

Cégünk szolgáltatási köre a bontásokkal kezdődött. Célunk, hogy a bontás során minden anyagfajtát különválogatva, azokat minél hatékonyabban újra tudjuk hasznosítani. Az évek során egyre több és több tapasztalatot szereztünk, hogyan lehet mindezeket a legtökéletesebben véghez vinni.

Ma ott tartunk, hogy saját gépeinkkel törjük, osztályozzuk, daráljuk a betonhulladékokat, amit alapok betöltésére, külső tereprendezésekre, térburkolatok alá tudunk felhasználni vagy megvásárlásra kínálni.

A beton-darálmányokat több osztályba soroljuk, különböző tömöríthetőségi és szemeloszlási mutatóknak megfelelően, melyeket több speciális laborban tesztelnek folyamatosan.

Jelenleg 25 fajta hulladék kezelésére és újrahasznosítására, évente kb. 500.000 tonnányi hulladék feldolgozására van engedélyünk. Ezzel a megyében egyedülállóak vagyunk.

I. Otthonteremtő Nap

Új otthont vásárolnál? Korszerűsítenél vagy felújítanál? Minden tudnivaló egy napon, Mosonmagyaróváron. Részletek és jegyvásárlás itt:

Ezek hatalmas számok. Azt gondolnánk, hogy ilyen teljesítményekkel csak nagyobb építkezéseknél és bontásoknál van jelen a KOLINA Bt. Így van?

A legnagyobb bontásoknál természetesen ott vagyunk, hiszen nagyon kevesen rendelkeznek ilyen gépparkkal, mint a miénk. Ennek ellenére azt szoktam mondani, hogy a legkisebb kutyaól bontását is megoldjuk.

A 1,5 tonnás mini kotrógépektől a 30 tonnás lánctalpas mélyásóig minden gépünk megvan a precíz munkálatokhoz. Nagy teljesítményű betontörő-fejekkel, és 600 mm-es ún. harapó-ollóval is rendelkezünk. Mindezek mellett pedig a megfelelő szállítóeszközeink is rendelkezésre állnak.

Mindent elszállítunk, amit nem tudunk a helyszíneken újrahasznosítani. Itt a telephelyen pedig szelektálva kezeljük. Így kerülnek ide például a szép bontott téglák, fagerendák, cserepek, régi cserépkálykák, melyeket szín és méret szerint rendszerezünk.

De ha valaki régi – nagyon régi – felújításra szoruló bútort keres, nekik is tudunk segíteni.

Elérhetőségek:

Kolina Szolgáltató Bt.

Cím: Dunasziget, Galambos utca 108.

Tel/fax: 06 96 233 080

Mobil:06/309569001

E-mail: kolina.dunasziget@gmail.com

Otthonteremtő Nap Mosonmagyaróvár
2017. szeptember 22. 17.00 – 19.00
Helyszín:
Flesch Károly Kulturális Központ
Jegyár: 1000 Ft
Jegyvásárlás: Global Alkusz Iroda, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utca 14.

A jegyek fogynak! Foglald le itt: 06 20 577 3191

Egy különleges céges összefogás és információs nap, hogy minél egyszerűbb legyen az otthon megteremtése. Több évtizedes szakmai tapasztalatok, trendek, exkluzív szolgáltatások és még több belső információ a lakásvásárlás témakörében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.