Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. December 09. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

MOFÉM körzeti Advent-váró családi nap szombaton - részletes programmal

MOFÉM körzeti Advent-váró családi nap szombaton - részletes programmal

A civil szervezetek száma és munkássága jelentős mértékű Mosonmagyaróváron. Összefognak, képviselnek, építenek és szépítenek. Összefognak egymásért, a környezetükért, egy jobb és élhetőbb városért.

Nincs ez másképp a MOFÉM Körzeti Lakosok Egyesületénél sem. Vitéz Péter, az Egyesület elnöke összegezte az idei évet.

V.P.: A MOFÉM-telep sajátossága az a két körzeti rész, mely jellegében is meghatározza a környéket. A régi, úgy is mondhatnánk – klasszikus – MOFÉM telepen inkább idősebbek élnek, illetve nagyon sok az albérletben lakó. A másik pedig a Lajta Lakókert, amely a fiatalok közkedvelt helye. Az itt élők azonban sajnos kisebb mértékben tudják kivenni részüket a közös projektekből. Sokat dolgoznak, többségük külföldön.

De szerencsére van egy Egyesület, amely képes összetartani és közös programokra hívni a lakosokat! Igaz? :)
Egy évben 3-4 nagyobb kezdeményezésünk van. Erre azért megpróbál mindenki odafigyelni. Mivel sok a fiatal, sok a gyermek is. Rajtuk keresztül hamarabb eljutnak a hírek a szülőkhöz. S ha egy gyermek lelkes, akkor a szülő is hamarabb nyújtja a kezét. És ez így van jól!

Ebben nagy szerepet vállal a Fekete István Általános Iskola tanári kara, akiknek ezúton is köszönjük a sok segítséget!


Adventre készültök. Mit lehet tudni az eseményről?
A Fekete Iskola Általános Iskola ad otthont az Adventváró családi napunknak. Ilyenkor a gyerekek és felnőttek is készülnek műsorral, de lesz kirakodóvásár, jótékonysági teavásárlás, érkezik a Family Friss kisvonata és még sok más meglepetés is lesz!


Az adventi készülődéshez szorosan kapcsolódik a karácsonyi zene is…
Kihagytam volna? Természetesen az iskola udvarán a MOFÉM Fúvószenekar várja az ide érkezőket! Igyekszünk minél hangulatosabb délelőttöt varázsolni, ezért bízunk benne, hogy minél többen ellátogatnak majd ide.


A helyszínt már említettük. Az időpont?
2016. december 10-én 9.00 órától délig várjuk a kicsiket és nagyokat, a MOFÉM Körzeti lakosokat és a kíváncsi érdeklődőket egyaránt.


Az adventi közös készülődés és ünnepvárás csak egy, az általad említett évi 3-4 programból. Milyen feladatai vannak még a MOFÉM Körzeti Lakosok Egyesületének?
Minden tavasszal szemetet szedünk a TeSzedd akció keretében. Ilyenkor megtisztítjuk környezetünket, zsákokba gyűjtjük az utcán és tereken „felejtett” hulladékokat.
Nemrég - 3 éve - vezettük be az ún. Lajta lakókerti Családi Napot, mely ugyancsak a közösségi életérzés formáit hivatott erősíteni. Sokat tanultunk az eddigi szervezésekből. 2017-ben ezekkel a tapasztalatokkal állunk neki egy hasonló programunknak.

És tervezünk két igazi Meglepetés-programot is a jövő esztendőre, de erről majd egy későbbi időpntban értesíjük a lakosságot! Hadd legyen várakozással teli az az időszak is! :)

E mellett pedig a környék szebbé tétele, a lakosok, kisebb közösségek összetartása az Egyesület hivatalos célkitűzése.


Büszkék vagyunk mindarra, amit elértünk, a változtatásokra, a közösségünkre és célunk, hogy ezt minél nagyobb körben be is mutathassuk!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.

2024. Augusztus 02. 08:01, péntek | Sport

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.