Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Július 15. 11:26, vasárnap | Kék hírek
Forrás: MTI

Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében

Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében

Negyedmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. vezérigazgatója az 51-es villamos vezetőjének súlyos bántalmazása ügyében - közölte a két társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a jármű Mester utcai végállomásán szombat délután öt órakor egy férfi és egy nő bántalmazta a villamos vezetőjét. A támadók elmenekültek, a járművezetőt a mentő kórházba szállította. A két cégvezető hangsúlyozta, hogy munkatársuk éppen "a magukat veszélyben érző utasok kérésére és érdekében szólította fel a két személyt a szabályok betartására".
A BKK az eset napján kiadott közleményében azt közölte az MTI-vel, hogy a villamos vezetője a jármű IX. kerületi végállomásán felszálló két utasnak (akkor két férfit említettek) azt jelezte, hogy a velük lévő nagytestű kutyára tegyenek szájkosarat, mert az eb anélkül nem szállítható. A szabályokat betartató járművezetőt a támadók többször arcon ütötték, majd elmenekültek - írta a BKK.
Vitézy Dávid, a BKK, illetve Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója közös közleményében azt kéri, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével vagy az esettel kapcsolatban, amely segítheti a nyomozást, hívja az Országos Rendőr-főkapitányság 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámát, vagy jelezze a BKK Zrt. ügyfélszolgálatának bkk@bkk.hu e-mail címén.
Az ügyben a IX. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

Címkék: Közlekedés-BKV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.