Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2014. Január 06. 09:04, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Néhány ponton változott a helyi parkolórendelet január elsejétől Mosonmagyaróváron.

Néhány ponton változott a helyi parkolórendelet január elsejétől Mosonmagyaróváron.

Vasár- és ünnepnapokon nem kell jegyet váltani a Kolbai utcai fizetőparkolókban. A várakozás díja változatlan maradt az idei évben.

Néhány ponton változott a helyi parkolórendelet január elsejétől Mosonmagyaróváron. A módosításokra az üzemeltetés eddigi tapasztalatai alapján volt szükség.
A rendelet szerint a fizető-parkolóhelyek igénybevételéért munkanapokon reggel nyolctól este hat óráig, szombaton pedig reggel nyolctól délután kettőig kell fizetni. Ezalól kivétel volt eddig a Kolbai Károly utca, ahol a hét minden napján – így vasár- és ünnepnapokon is – reggel nyolc és délután öt között díjas volt a parkolás. A forgalmi adatok viszont azt mutatták az elmúlt időszakban, hogy nincs szükség vasárnaponként és ünnepnapokon a díjfizetésre, mivel nem nagyon állnak autók ilyenkor a termál körüli parkolókban. Így a módosítás alapján ezekben is csak hétköznapokon reggel nyolc és este hat, illetve szombaton délután kettőig kell fizetni.


Kivétel maradt ugyanakkor a mosoni városrészben a Kápolna tér, az Ostermayer utca, a Szent István király út és a Fürdő utca. Itt csütörtökön és szombaton reggel nyolctól délután kettőig kell parkolójegyet venni. Ugyancsak a kivételek közé tartoznak a Városkapu téri – a magyaróvári temető előtti – parkolók, ahol hétfőtől szombatig egységesen délután kettőig kell fizetni a várakozásért.
Az eddigi szabályozás szerint június 1-jétől augusztus 31-ig a szombati napokon nem kellett parkolási díjat fizetni. A gyakorlati tapasztalat viszont azt igazolta, hogy a nyári időszakban is élni kell a várakozó járművek forgási sebességét növelő díjfizetéssel. Ezért ezt a részt törölték a rendeletből, így nyáron is fizetős lesz a parkolás szombatonként. Megmaradt viszont az a rendelkezés, hogy december 24. és december 31. között egyik napon sem kell pénzt dobni az automatákba. Noha évek óta ingyenes már a parkolás ebben az időszakban, úgy tűnik, sokan még mindig nincsenek ezzel tisztában. A karácsony és szilveszter közti időszakban a parkolóórák nem működtek. Ezért sokan a Városüzemeltető kft. parkolási csoportját bombázták leveleikkel, telefonjaikkal, miszerint nem tudtak pénzt bedobni, ám félnek, hogy „Mikulás-csomagot" kapnak.


Egy másik fontos tétel is változatlan maradt a rendeletben, mégpedig a parkolási tarifák. Így akár jeggyel, akár bérlettel állunk be a várakozóhelyre, ugyanannyit kell fizetni, mint tavaly.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.