Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Május 30. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Nemzetközi művésztalálkozó Mosonmagyaróváron

Nemzetközi művésztalálkozó Mosonmagyaróváron

Idén immár a XVII. Nemzetközi Művésztalálkozó, Blitz Kiállítás és Alkotótáborra került sor Mosonmagyaróváron.

Az itt élő és alkotó Pintér Éva festőművész által alapított Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület rendezésében került sor e rangos eseményre, melyen bel- és külföldi művészek egyaránt bemutatták alkotásaikat.
A színvonalas kiállítási anyagnak, melyben festmények, rajzok, kisplasztikák, fafaragások, fotográfiák egyaránt helyet kaptak, hagyományosan a Fehér Ló Közösségi Ház adott otthont.



A város önkormányzatát Pausits István képviselte, míg Dr. Nagy Istvánt államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét Füredi Zsolt helyettesítette. A tárlat megnyitóján részt vett Nagy Sándor a mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke, Krebsz Tibor az UPFM magyarországi elnöke, Nick Ferenc alezredes, a Magyar Kultúra Lovagrend elnöke és Banyár Tamás a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület titkára. A tolmács szerepét Holczinger Lajos vállalta magára, a német nyelvterületről érkezett alkotók számára.

A kiállítást megnyitó műsoros esten fellépet Alasztics Balázs szaxofonon, Takács András gitárkiséretével, majd Farkas Dániel zongorán előadott műsorával aratott nagy sikert. A Győrből érkezett Határtalan Dallamok Kamarakórus és Harmonika Együttes Sej Edit vezetésével következett, mely végén ráadást is kért a közönség. Cseh Dóra énekét Takács András gitárkisérete szinesítette, míg a szlovákiai testvérváros Somorja a Harmonia Classica vonós kamarazenekarral képviseltette magát, Hegyi Brigitta vezetésével és Domsitz Erika zongorakiséretével. Az Ausztriából érkezett Dr. Ingrid Schramm festő és író, saját novellás kötetéből olvasott fel egy részletet, a közönség számára meglepetésként, bár kicsit törve, de magyarul, nagy tetszést és derültséget okozva. Az élvezetes műsor végén, Pintér Éva festőművész és Keszeiné Siklósi Zsuzsanna képviselő adták át az eseménnyel kapcsolatos emléklapokat a kiállítóknak.



A kiállítás június másodikáig tekinthető meg, a ház nyitvatartási ideje alatt.

Fotók: Talpas Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 21:23, szerda | Sport

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.