Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Január 03. 08:49, kedd | Helyi

Nyakon szúrta ismerősét - a Győri Járásbíróság dönt a késelő ügyében

Nyakon szúrta ismerősét - a Győri Járásbíróság dönt a késelő ügyében

Kábítószert akart beszerezni, de miután ez nem sikerült, összeverekedtek, majd megkéselte ismerősét az a 30 éves férfi, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt emeltek vádat

Az eset még 2022 tavaszán történt, amikor a 30 éves férfi Mosonmagyaróváron kábítószert akart beszerezni, de mivel nem volt elég pénze, így nem jutott hozzá - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

Ezek után még aznap, véletlenül megpillantotta Mosonmagyaróváron a kerékpározó sértettet, akire rákiabált, hogy „Kinyírlak, mert nem segítettél rajtam!” Utána ment és egy rövid szóváltást követően megtámadta a sértettet, akit ököllel többször meg is ütött. A földre kerültek, verekedtek, aminek egy autó dudálása vetett véget.

A sértett elindult a helyszínről, de a vádlott nem hagyta annyiban. Újra a sértett után ment, ismételten megütötte a sértettet, majd elővette a zsebében lévő 6.5 cm pengehosszúságú kést és azt egyetlen kaszáló mozdulattal a sértett nyakába szúrta. Ezt követően felvette a földről a sértett tulajdonát képező, odaesett 5.000 forintos bankjegyet, majd távozott a helyszínről.

A sértettet életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent