Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 01. 11:55, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Nyolc évre ítélték első fokon a feleségét felgyújtó férfit

Nyolc évre ítélték első fokon a feleségét felgyújtó férfit

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki és nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben benzinnel felgyújtotta feleségét a Vas megyei Kemenesmagasiban - tájékoztatta a törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t

Tóth András közölte: a pénteken kihirdetett elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett több évtizede tartó házassága megromlott, gyakran veszekedtek. Tavaly szeptember 13-án a férfi enyhén ittasan ismét szóváltásba keveredett feleségével, majd benzint locsolt szét a konyhában és meggyújtotta. Az égő házból mindketten próbáltak kimenekülni, eközben az asszony megcsúszott, és meggyulladt a ruhája. Az udvari csapnál oltották magukat, amikor meghallotta a kiabálásukat a szomszéd, aki a segítségükre sietett és értesítette a mentőket meg a tűzoltókat.
Az orvosszakértő véleménye szerint a sértett testének negyvenöt százalékán másod- és harmadfokú égéseket szenvedett, életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti, de sérülései egész életén át tartó egészségromlással járnak.
A tűzben a vádlott is súlyos, testfelületének huszonhét százalékára kiterjedő égési sérüléseket szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.