Városlista
2024. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2013. Június 28. 14:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Orbán: októberben újabb 10 százalékos gáz- és egyéb villamosenergiaár-csökkentés lesz

Orbán: októberben újabb 10 százalékos gáz- és egyéb villamosenergiaár-csökkentés lesz

Októberben újabb tízszázalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon - mondta Orbán Viktor pénteken Brüsszelben az EU-csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján.

Közölte, erről tájékoztatta is tárgyaló partnereit akkor, amikor megvitatták az unió úgynevezett országspecifikus ajánlásait.
Magyarország - tájékoztatott a miniszterelnök - egyetért az ajánlások közül azzal, hogy fontos az államadósság csökkentése, valamint hogy a fiatalok munkanélküliségének csökkentése érdekében érdemes célzott programokat indítani. Nem fogadja viszont el a rezsicsökkentés leállítására és a bankok terheinek enyhítésére irányuló ajánlást, továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy adórendszerét minden ország saját maga határozza meg - folytatta, hozzátéve: Magyarország a közmunkaprogram bírálatával sem ért egyet.

Címkék: EU-Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 23. 20:15, péntek | Belföld

EM: társadalmi egyeztetésen a Nemzeti Energia- és Klímaterv stratégiai környezeti vizsgálata

A felülvizsgált Nemzeti Energia- és Klímaterv (NEKT) a kibocsátás-csökkentési és zöldenergia-termelési célszámok nagyarányú megemelésével is hozzájárul a klímasemlegességi, fenntarthatósági vállalások teljesítéséhez.

2024. Augusztus 23. 18:24, péntek | Belföld

PM: a kormány stabilizálta az államháztartás egyensúlyát

A kedvezőtlen külső hatások ellenére a kormány stabilizálta az államháztartás egyensúlyát. Az idei évben meghozott intézkedésekkel a kormány mintegy 1000 milliárd forinttal javította a költségvetés mozgásterét.

2024. Augusztus 23. 15:14, péntek | Belföld

Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a BME gólyatáborában történtek miatt

Hivatalból vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) bodajki gólyatáborában történtek miatt.

2024. Augusztus 23. 08:27, péntek | Belföld

Devizapiac - Erősödött a forint péntek reggelre

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.