Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Október 29. 06:57, szombat | Helyi
Forrás: MKCSE

Óriási siker! Győzelem a Debrecen ellen

Óriási siker! Győzelem a Debrecen ellen

Nehéz mérkőzés várt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosaira az NB I 6. fordulójában, ugyanis a bajnoki tabella negyedik helyezettje, a DVSC-TVP érkezett Mosonszolnokra.

Az idei teljesítmények alapján a vendégek számítottak az esélyesebbnek, ráadásul eddig még sohasem sikerült pontot szereznie az MKC-nek a Debrecen ellen, négy meccsen négy vereség volt a kék-fehérek mérlege.

Hazai szempontból nem kezdődött túl jól a találkozó, ugyanis kellett jó pár perc mire sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát. A Debrecen ennek is köszönhetően meglépett némileg a mosonmagyaróváriaktól. Aztán Bízik és Gyimesi vezérletével összeszedték magukat Varga József tanítványai, akik a vezetést is átvették. Az MKC folyamatosan növelte az előnyék, a 20. percben három góllal, 8-5-re vezettek a hazaiak. A félidő derekán a csapat új igazolása Lakatos Rita is lehetőséget kapott és góllal hálálta meg a bizalmat. A hátralévő tíz percben több hiba is becsúszott hazai részről, ennek köszönhetően DVSC megfordította a játék állását. Az utolsó percben aztán még sikerült valahogy visszavenni a vezetést a mosonmagyaróvári hölgyeknek, így minimális egygólos előnnyel vonultak szünetre a felek, 11-10.

A folytatás aztán még küzdelmesebbre sikeredett. A második félidő nagy részében felváltva estek a gólok. Az elején többnyire a vendégek kezében volt a fór. Az MKC-s hölgyek futottak az egyenlítésért, a félidő derekán is 17-17 volt az állás. Az utolsó negyed órában is hasonló volt a játék képe, ám már többször sikerült átvenni a vezetést Lakatoséknak. A végjáték nagyon izgalmas lett ennek köszönhetően, az utolsó percekben már a hazaiak vezettek és ezt próbálták meg is tartani a sípszóig. Nagy bravúrral végül ez sikerült is nekik, így a félidőhöz hasonlóan egy góllal, 25-24-re nyertek Varga József tanítványai.

Varga József, az MKC vezetőedzője: Tudtuk előre, hogy problémákkal küzd a Debrecen a sérülések miatt. Ez egy olyan lehetőség volt, amelyet ki kellett használnunk. Szerintem harciasságban győztük le most az ellenfelünket, persze nem lebecsülve őket. Ez volt a kulcs a mai mérkőzésen, hiszen hibák nálunk is voltak bőven.

Lakatos Rita, az MKC játékosa: Nagyon örülök, hogy nyertünk és így sikerült bemutatkoznom. Örülök, hogy az elejétől kezdve harcoltunk és ki tudtuk magunkból hozni a maximumot. Már az év elején szóba került, hogy itt kezdem a szezont, aztán a válogatottban lesérültem és az ETO-ban sem játszottam. Örülök a szerződésnek és a lehetőségnek, ráadásul a lányok is nagyon kedvesen fogadtak.

Tone Tiselj, a DVSC-TVP vezetőedzője: Először is gratulálnom kell a győzelemért az ellenfelünknek és edzőjük. Ma este a Mosonmagyaróvár volt a jobb csapat. Nagyon rosszul játszottunk, sok hibát követtünk el, ráadásul korábban elvesztettünk néhány kulcsjátékosunkat, mindezzel pedig a magabiztosságunk is megingott. Nagyon sok minden történt a csapatommal az utóbbi időben, ami a mai vereséget eredményezte. Az biztos, hogy helyre kell raknunk egy-két dolgot a következő mérkőzésünkig.

Siska Pálma, a DVSC-TVP játékosa: Nagyon csalódott vagyok, mert nyerni jöttünk Mosonmagyaróvárra. Felkészültünk rendesen, de a megbeszélt dolgokat nem tartottuk be teljesen. Nagyon sok eladott labdánk volt és védekezésben sem voltunk elég agresszívek. Ez megbosszulta magát.

NB I 6. forduló

Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – DVSC-TVP 25–24 (11–10)

Mosonszolnok, 300 néző

Jv.: Horváth, Marton

MKC: Szemerey – Katona 3, Kiss 1, Gyimesi 3, Dombi 2, Bouti 2, Bízik 7 (2). Csere: Stojak, Wéninger (kapusok), Lakatos 6, Hajtai, Csala 1. Vezetőedző: Varga József

DVSC: Lajtos – Varsányi, Sirián 2, Jezsikava 3, Marincsák, Garbuz 5, Kelemen 1. Csere: Csáki 5 (1), Siska 6 (1), Tóth 1, Deszpotovics 1. Vezetőedző: Tone Tiselj

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 8/2, ill. 4/2

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.