Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Február 17. 16:39, hétfő | Kék hírek
Forrás: omegahirek.hu | Strasszel Csilla

Őrizetben az állatkínzó „állatvédők” - trágyadomb alól kerültek elő a kutyatetemek

Őrizetben az állatkínzó „állatvédők”  - trágyadomb alól kerültek elő a kutyatetemek

Pénteken a rendőrök őrizetbe vették azt a fiatal párt, akiket már október óta kerestek brutális állatkínzás miatt.

A magukat állatvédőknek kiadó fiatalok Veszprém megyébe költözésükkor állatvédő civil szervezetektől ingyen lakhatási lehetőséget, a mentett kutyákhoz ételt, tápot és gyógyszereket adtak nekik. Csakhogy a tápnak, konzerveknek és gyógyszereknek épp úgy nyoma kélt, mint annak a tucatnyi kutyának, amelyeket befogadtak, illetve náluk születtek. Tavaly októberben lakossági bejelentésre vonultak ki az állatvédő szervezetek a házhoz, ahol már csak egy félig holt boxer kölyköt találtak. Mázlinak, ahogy később elnevezték hatalmas szerencséje volt, ma már gazdis, boldog eb. Néhány napja arra is fény derült, hová lett a többi kutya – tetemeiket most ásták ki egy közeli tanán, egy trágyadomb alól.

„Mázlit állatmentő tagjaink Orosziban találták egy fűtetlen, elhagyott házban, kihűlt, kiéheztetett állapotban, élet-halál között. Azonnali orvosi ellátást kapott, majd egy hónapos gyógykezelés következett. Mázli orvosi papírokkal igazoltan extrémen kiéheztetett, kihűlt kutyusként került hozzám. Gazdáit ismertük, tudtuk, hogy több kutyájuk is volt, és Mázlinak is voltak testvérei. Ezért Mázli felépülése és gazdihoz kerülése után arra fordítottuk az energiánkat, hogy sikerüljön a volt "gazdák" és az eltüntetett többi kutyus nyomára bukkannunk.”- mondta az Omega Híreknek Szabó Éva, az "Adj Esélyt" Állatvédelmi Civil Csoport vezetője.

A csoport mindenben támogatta a párt, mert azok állatvédőknek adták ki magukat. Egyik aktivistájuk szerzett nekik házat, ahol lakhattak, bútorokat, mosógépet, és partneri kapcsolatban működtek. Többször vittek hozzájuk ideiglenes befogadásra mentett kutyusokat, valamint havonta 60-70 kiló kutyatápot, húst és gyógyszereket. „Hová tűnt mindez? Valószínűleg kivitték a piacra, ahová árulni jártak és eladták” – véli az aktivista.

A többi kutya nyomára sokáig nem sikerült ráakadni. Pénteken lakossági segítséggel megtudták, hogy a kutyák éhen haltak, megfagytak, majd elásták őket egy szomszédos település tanyáján. Horrorisztikus jelenetek következtek. A aktivisták órákon át ástak a hidegben és erős szélben, egy trágyadombon – a bejelentő ugyanis azt állította, hogy abban lesznek a tetemek. Munka közben csak a szagok árulkodtak arról – egyre közelebb járnak. A kupac több kutya maradványait, csontjait rejtette, melyek miután felszínre kerültek az állatvédők azonnal értesítették a rendőrséget.

„Példa értékű volt a rendőri intézkedés, az ajkai rendőrök pozitív hozzáállásról tettek tanúbizonyságot. Ugyanis igazi, állatszerető rendőrök siettek a helyszínre a segítségünkre, és szakszerűen, emberien intézkedtek.„- mondta egy neve elhallgatását kérő állatvédő, aki a tetemekre bukkant majd a két kezével ásta ki azokat. Mikó Attila a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette súlyos állatkínzási ügyben nyomoznak, s a pénteki akcióban elfogták a gyanúsítottakat, akik tettükért akár három év börtönbüntetést is kaphatnak.

Az állatvédők szerint nemcsak a kutyákkal történtek miatt szomorú az eset, hanem azért is, mert ezek az emberek valós állatvédőket félrevezetve szintén állatvédőnek adták ki magukat, vállalva azt, hogy ők befogadnak mentett kutyusokat, és nevelgetik, rehabilitálják őket. A pénteken megtalált elpusztult kutyusok között is volt mentett állat, aki ma boldogan szaladgálhatna egy jó gazdinál, mint Mázli, ha ezek az emberek ezt a lehetőséget megadták volna nekik, illetve az igazi állatvédőknek.

Nézze meg videó összeállításunkat is:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.