Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2015. November 02. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját

Összefogás a mosonmagyaróvári családokért …

Összefogás a mosonmagyaróvári családokért …

Tisztelet és köszönet az elkötelezett csapatnak!

„Mára megpihentünk. Ma 20 család életét sikerült kicsit könnyebbé tenni.” – így jelentkezett be szombat este azon a FB csoporton Kertész Ákos és csapata, akik valami óriási dolgot tettek ezen a hétvégén.

Mint korábban már írtuk, nehéz sorsú Mosonmagyaróvár és környéki családok számára szervezett gyűjtést egy maroknyi elkötelezett társaság.

Név szerint:

Kertész Ákos a kezdeményező, Fehér Bianka, Vörös Csaba és felesége, Alexandra, Kozi és Tóth Paula, Mészáros Ernő, Kacsala Róbert, Máté Péter és Máté Szabó Hajnalka

Szombat délután abban a parkolóban kerestük meg őket, ahová az adományok leadását szervezték. Szerkesztőségünknek ezúttal Máté Péter nyilatkozott:

Mi egy autós fanatikus őrültek vagyunk Mosonmagyaróvár és környékéről. Úgy érezzük, hogy megtehetjük, hogy segítsünk, ezért segítünk. Volt, aki a migránsoknak gyűjtött még pár héttel ezelőtt, mi úgy gondoljuk, hogy a környezetünkben is él sok olyan család, akiknek ugyanolyan fontos, hogy érezze az odafigyelést, a törődést és nem csak a karácsony közeledte miatt. Mi nekik gyűjtünk adományokat: meleg ruhákat, játékokat, tartós élelmiszert.

A gyűjtést közösségi oldalakon indítottuk és a mai napra hirdettük meg. 10 órától folyamatosan jönnek is az adományozók. Megállnak, leadják a csomagokat, megköszönik, hogy oda adhatják és már mennek is tovább.

Felsorolni sem tudjuk mindazok nevét, akik segítenek nekünk, de egyet mindenképpen kiemelnénk. Az első felhívás után érkezett egy felajánlás, ahonnan végül is 90 zsák meleg ruhát tudtunk elhozni. Ők a Góra Attila által vezetett Tenni Akarók Országos Szövetségének csapata. Nekik is küldjük azokat a fotókat, amiket az adományok átadásakor készítünk. Mert elmondani nem lehet azokat az érzéseket, amiket azoktól a gyerekektől, szülőktől és nagyszülőktől kapunk, ahová ezek a csomagok érkeznek.

A szülők arcán a megkönnyebbülés és a köszönet - hogy egy kis terhet levettünk a vállukról -, a gyerekek arcán a felhőtlen öröm és boldogság látszik.

Most jelenleg kb. 50 címünk van, ahová szervezzük a szállítást.

Mi lesz a sorsa a már létrehozott közösségi oldalaknak? Jövőre, veletek, ugyanitt?

Nem, egyáltalán nem! Folyamatosan fenntartjuk a csoport érdeklődését, várjuk az adományokat és azon családok neveit is, ahová aztán ezeket ki is vihetjük! Él az a bankszámlaszám is, amit Kertész Ákos indított el. Ide pénzadományokat várunk. Ezt azonban nem pénzben adjuk tovább, hanem tüzelőt, gyógyszert vagy bármilyen szükségleti tárgyat vásárolunk belőle.

Nem zárunk be semmit és nem fordítunk hátat, hiszen azok a családok, ahova eljutunk, minden kis csomagnak örülnek és hálásak érte!

szerk: Nemes Claudia

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.