Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. November 13. 00:04, vasárnap | Helyi
Forrás: MKC SE

Rangadót nyert az MKC

Rangadót nyert az MKC

Teljes kerettel vághatott neki a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az MTK Budapest elleni rangadónak, hiszen a sérültek egytől-egyig felépültek erre a találkozóra.

Kopecz Barbara hosszabb kihagyás után tért vissza, és szerencsére Bízik Réka valamint Lakatos Rita is a csapat rendelkezésére tudott állni. Ez pedig a mutatott játékon is meglátszott.

Igaz a mérkőzést az MTK kezdte jobban, a 7. percben 3-2-re vezettek a hazaiak. Aztán megrázták magukat az óváriak és zsinórban hét gólt lőve megfordították a mérkőzést (3-9). A támadójáték és a védekezés is remekül működött, a kék-fehérek pedig csak futottak az eredmény után.

Az első játékrész utolsó 10 percében magára talált a hazai csapat és hétgólos hátrányát háromra csökkentette a félidő végére, 30 perc után 14-11-re vezetett az MKC.

A fordulás nyögvenyelősre sikeredett Dombiék számára. Golovin Vlagyimir együttese még nagyobb iramot diktált, és ennek a 37. percben meg is lett az eredménye, Slakta Petra góljával egyenlített az MTK (16-16). Sőt a 45. percben már kettővel vezettek a hazaiak (21-19).

Megint az Óvár és Lakatos Rita percei következtek: az MKC zsinórban négyszer is beköszönt, és ismét átvette a vezetést (21-23). Innen pedig már nem volt megállás! Szemerey Zsófi remekül védett – sokadszor a szezonban – a Bízik-Lakatos-Kopecz trió pedig a gólokért felelt. A három játékos összesen 22 találatot jegyzett!

Ez is kellett a pazar végjátékhoz, ahol Varga József tanítványai végül eldöntötték a mérkőzést. A Mosonmagyaróvár végül 29-25-re győzött, és elhozta mindkét pontot Budapestről! Az MKC harmadik sikerét aratta a szezonban, és ezzel a bravúrgyőzelemmel feljött a tabella 8. helyére. Folytatás november 18-án, pénteken a Békéscsaba ellen.

Szép volt csajok, várjuk a hasonló folytatást!

NB I 7. forduló

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári Kézilabda Club 25–29 (11–14)

Budapest, Elektromos Sportcsarnok, 300 néző.

Jv.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

MTK: Víg – Slakta 4, Kovács G. 1, Nikolajenko 3, Gorilska 6 (4), Háfra 5, Szádvári 4. Csere: Hlogyik, Putz (kapusok), Tóth E. 2, Horváth D., Stranigg, Blaubacher, Juhász, Dakos, Hoszú. Vezetődző: Golovin Vlagyimir

MKC: Stojak – Katona 3, Gyimesi, Kopecz 7, Dombi 1, Bouti 1, Hajtai. Csere: Wéninger, Szemerey (kapusok), Csala, Kiss N. 2, Töpfner, Gerháth, Lakatos 10 (8), Bízik 5, Bardi. Vezetődző: Varga József

Kiállítások: 14, ill. 12 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 8/8

Golovin Vlagyimir, az MTK vezetőedzője: Egy hullámvasút volt a számunkra a mai mérkőzés. Nagy akarattal és sok hibával kezdtünk, így nehéz helyzetbe kerültünk. Az ellenfél hétgólos vezetésénél fordítani tudtunk, de a végjátékban megint sokat hibáztunk, emiatt veszítettük el a találkozót.

Varga József, az MKC vezetőedzője: Egy fordulatos ki-ki mérkőzésen végig koncentrálva, megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy kihasználtuk a helyzeteinket, ebben sokat léptünk előre a mai mérkőzésen.

Utánpótlás eredmények:

Junior: MTK Budapest – MKC SE 46-31 (25-14)

Ifjúsági: MTK Budapest – MKC SE 30-27 (15-11)

Hajrá MKC!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.

2024. Augusztus 02. 08:01, péntek | Sport

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.