Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. November 26. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Röviditalból és halból veszünk a legtöbbet karácsonykor

Röviditalból és halból veszünk a legtöbbet karácsonykor

Egyre kevésbé ugrik meg a magyar háztartások decemberi költekezése.Röviditalból és pezsgőből még mindig a szokásos havi mennyiség dupláját veszik ilyenkor és halból is decemberben vásárolják a legtöbbet. A GFK piackutatásából az derült ki, hogy a háztartások az év végi ünnepek miatt átlagban 12-14 ezer forinttal költenek többet, mint egy átlagos hónapban.

Összességében 60 ezer forintot költenek az emberek karácsonykor. Ebben már az ajándékvásárlás egy része is benne van. Vella Mónika, a GFK ügyfélkapcsolati igazgatója azt mondta a Gazdasági Rádiónak, az, hogy az idei karácsonyi szezonban mennyivel fog megnövekedni a háztartások költése, a korábbi gyengébb, stagnáló számok mellett érdemes figyelembe venni azt a tényt is, hogy az első háromnegyed év összforgalma nem változott az előző év azonos időszakához képest, ez azt jelenti, hogy kevesebb napi fogyasztási cikket vásároltunk, hiszen még az első kilenc hónapban mért közel 6 százalékos infláció sem jelenik meg forgalom növekményként a január-szeptemberi időszakban. Az olyan termékkategóriák mint a margarin a sütőpor , vaníliás cukor , majonéz, mustár, tojás, amelyek szükségesek a sütés-főzéshez, a teljes és eladott mennyiségnek a több mint 10 százaléka koncentrálódik a decemberi időszakra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.