Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2014. Június 11. 22:16, szerda | Helyi

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Projektnyitó rendezvény Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház Rendelőintézetben. Változások történtek a betegforgalomban Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház – Rendelőintézetben, mely nagyban érinti a kistérség lakosságát.

Több mint 400 millió forint támogatást kapott a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézet az Új Széchenyi Terv által 100%-ban támogatott „Sürgősségi ellátás fejlesztése a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézetben” TIOP 2.2.6 pályázat keretein belül. Ennek a projektnek a nyitó rendezvényét és első sajtónyilvános bejárását tartották június 11-én, délelőtt.

Újabb jelentős beruházás indult júniusban a mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézetben. Megvalósul a sürgősségi osztály kialakítása, és 16 szeletes CT telepítése a megújult röntgenosztályra. E két egység között teljessé válik az akadálymentesítés is. A korábbi beruházásokkal az intézmény 75 %-ban megújult, méltó körülményeket biztosít a munkatársaknak, mely a minőségi betegellátás feltétele.


Az új projektet Dr. Bertalan István főigazgató főorvos mutatta be a június 11-én délelőtt a sajtó képviselőinek, a kistérség polgármestereinek, gyermek és felnőtt háziorvosainak, a szakhatóságok képviselőinek, továbbá a kórház dolgozóinak. Minél szélesebb körnek szerették volna bemutatni, és elmagyarázni a helyszínen milyen fejlesztések várhatóak, és milyen ideiglenes változások történtek. Cél, minél több emberhez, lakoshoz eljuttatni a hírt az új lehetőségekről, és a jelenleg fennálló mindenkit érintő változásokról.


A sürgősségi osztály ideiglenesen, jelenleg új helyen, a Rendelőintézet földszintjén működik. Ahhoz, hogy ez gördülékenyen, a betegek érdekeit nézve történhessen, több funkciót is máshová kellett költöztetni.
A projekt keretében a Sürgősségi Osztály átalakítása és korszerűsítése történik. Cél, hogy a mosonmagyaróvári Kórház is eleget tudjon tenni az egészségügyi reform keretében meghatározott egyenletes területi lefedettségnek, azaz hogy 15 percen belül az ország minden pontjára kiérkezzen a mentő.


16 szeletes CT beszerzését indokolja, hogy a Karolina Kórház - Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó-helyén számos akut diagnosztikus teendőt, illetve ellátást igénylő eset/kórkép merül fel mind traumatológiai, mind belgyógyászati vonatkozásban napi rendszerességgel. Ehhez gyakran – a szakmai protokollok alapján – elengedhetetlen a sürgős CT vizsgálat(ok) elvégzése. Elsősorban a beteg, de hozzátartozóinak, a beteget ellátóknak is érdeke, sőt gazdasági, mentőszállítás logisztikai szempontok is amellett szólnak, hogy a CT vizsgálat és az elsődleges ellátó ambulancia lehetőleg egy helyen legyen. A beruházáson, eszközfejlesztésén túl jelentős humánerőforrás és informatikai fejlesztés is történik. Cél az egykapus sürgősségi belépési rendszer kiépítése (eddig több szinten, az intézmény több pontján történt az ellátás), párhuzamosságok leépítése (egy felelős orvos irányítja a beteget, míg jelenleg magas a száma a párhuzamos vizsgálatoknak, ellátásnak).
A Főigazgató Úr ezúton is kérte a lakosság türelmét és megértését az ideiglenesen fellépő esetleges problémákért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 06. 12:20, kedd | Sport

Kategóriagyőzelem a Fehérvár Ralin

Ákos és Tomi az előkelő első helyre terelte be a Skoda Fabia R2-őt a Fehérvár Rally-n!

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.