Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Szeptember 14. 13:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Sopron Bank Burgenland - a bank, ahol nincs ügyfélhívó

Sopron Bank Burgenland - a bank, ahol nincs ügyfélhívó

Nem is volt olyan rég, amikor a bankokban érkezési sorrendben és talán név szerint szólítottak bennünket. Ma már az ügyfélhívó rendszerek csak számokként kezelik a Tisztelt Ügyfelet. Vagy nem?

Mit jelent ma a személyes ügyfélkapcsolat a nyugat-magyarországi térség meghatározó regionális pénzügyi szolgáltatójánál?
Hogyan fér meg egymás mellett a tradicionális és az újszerű megoldások alkalmazása?

Erről kérdeztük Zsoldos Zsuzsannát, a Sopron Bank Burgenland Zrt. lakossági régióvezetőjét.
Valamint megkértük, áruljon el nekünk néhány olyan extra információt, melyek más médiumokban nem mindig kerülnek előtérbe.

A Sopron Bank Burgenland, a közel kétszáz éve alapított GRAWE csoport tagjaként, tizenötödik éve van jelen a magyar piacon. Olyan bank vagyunk, melynek ereje a helyi közösségekben rejlik.

A régióhoz való erős kötődésünkből fakadóan a személyre szabott ügyfélkezelés mellett köteleződtünk el. Számunkra ez a fontos és értékes, még akkor is, ha a mai világban talán egy kicsit „divatjamúlt” felfogásnak számít.

A bankok és pénzintézetek legfőbb ismérve, hogy folyamatosan versenyben vannak az ügyfelekért. Hogyan lehet így kiemelkedni a versenytársak közül?

Kiváló ügyfél-, piac- és régióspecifikus ismeretekkel rendelkező, szakmailag felkészült csapat áll ügyfeleink rendelkezésére. Munkatársaink értékteremtő megoldásokat kidolgozva támogatják ügyfeleinket banki, biztosítási és befektetési területen is.

A Sopron Bank Burgenland legfőbb értéke azonban nem ez. A tradíció mellett ugyanis nagy szerepet szánunk a rugalmas ügymenet-kezeléseknek.

Mit jelent ez pontosan?

Sok pénzintézet központilag hozza meg döntéseit, ami nem kevés pénzbe és időbe kerülhet az ügyfélnek. A Sopron Bank Burgenland más szervezeti elven működik. Rugalmasak és gyorsak vagyunk, hiszen az ügyfélbírálatok számottevő része helyben születik meg. Ezt a rugalmasságot, szaktudást és kényelmet tudjuk biztosítani ügyfeleink részére – akár lakossági ügyfélkiszolgálásról, akár kis- és középvállalkozásokról van szó.

Ez valóban erős érv. Ez a sikerességetek záloga? A tradíció és a stabilitás mellett a rugalmasság és az újszerű megoldások alkalmazása?

Úgy gondoljuk, igen. Ezen az úton haladunk.
Fiókjainkban a kiszolgálás gyors, nincs ügyfélhívó, és ritka alkalmak azok, amikor sorban kell állni. De természetesen nem csak ezek a szolgáltatások fontosak.
Bankunk különösen kiemelkedő tapasztalati tőkét halmozott fel a jelzáloghitelezés terén. A piacon egyedülálló megoldásaink is ezen a tudáson és ügyfeleink megismert igényein alapulnak.

A bankok több ügyfélkörrel is rendelkeznek. Az ő igényeikre dolgoznak ki kampányokat, akciókat. Számotokra melyik ügyfélközösség a legspecifikusabb? Kinek tudtok igazán egyedi megoldásokat adni?

A külföldi jövedelemmel rendelkezők, valamint a kis- és középvállalkozások körében szerepelünk a legelőkelőbb helyeken. Ez az ő döntésük, mi pedig alkalmazkodtunk hozzá – ahogy mondtad, speciális megoldási javaslatokkal és termékekkel.

E mellett az ingatlanfedezetű hiteleink nem csak a lakossági, hanem a KKV szektorban is népszerűek. Szinte bármilyen vállalkozás igényeire szabható jelzálogtermékeink vannak. Az ingatlanfejlesztő cégektől kezdve, a kis- és középvállalkozások széles spektrumának nyújtunk hosszú távú biztos forrást a vállalkozásfejlesztéshez.


Beszélhetünk egy kicsit konkrétabb dolgokról is? Mit takarnak ezek a megoldások?

Fontos tudni, például a külföldi munkavállalók esetében, hogy hiába magasabb a jövedelmük az itthon dolgozó munkatársaiknál és ezáltal akár kedvezőbb feltételekben is részesülhetnek a hitelezés szempontjából – ennek ellenére sokszor tapasztaljuk, hogy ezek a hitelügyintézések máshol mennyire nem zökkenőmentesek. Olyan akadályok nehezítik a pénzügyi folyamatokat, mint a hiteles fordítások, a külföldi igazolások vagy a munkaviszony időtartamára vonatkozó kritériumok.


Ha jól értelmezem, akkor azt jelenti, hogy a Sopron Bank Burgenland ezeket a dokumentumokat nem kéri?

Nem, nem ezt jelenti. Most egy kicsit visszakanyarodnék a rugalmas ügymenet-kezeléshez. Saját német és angol nyelvű formanyomtatványokkal dolgozunk, továbbá kollégáink magas szinten beszélnek idegen nyelveket, így a német és angol nyelvű beadványokat, kérelmeket, igazolásokat legtöbbször nem kell hiteles fordítóval lefordíttatni. Ahogy a munkaviszony igazolásánál is elég lehet, ha visszamenőleg az utolsó két munkahely egy évét dokumentálja az ügyfél.
De még ennél is tovább megyek.

Bankunknál például nem jelent problémát a hitelügyintézésben a külföldi készpénzes kifizetésű valamint vállalkozásból származó jövedelemmel rendelkező ügyfelek pozitív hitelelbírálása sem.
Ez a néhány kiragadott értékünk is jól mutatja talán, hogy bankunknál minden ügyfél prémium kiszolgálásban részesül.

Ezek után még több kérdésem lett, mint amit eddig feltettem. Ha az Olvasók is hasonló „cipőben járnak”, milyen elérhetőségeken találnak meg benneteket?

Mosonmagyaróváron a Deák tér 3. (96/577-580), Győrben a Kisfaludy u. 44. (96/524-050) szám alatt vagyunk megtalálhatóak.

Ezeken a telefonszámokon akár időpontot is lehet kérni, de ügyfélszolgálatunkon személyesen is szívesen várjuk az érdeklődőket.

Fiókjainkban a következő szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

  • vállalati és lakossági ügyintézés (számlavezetés, betétek és megtakarítások kezelése)
  • hitelezés (lakáscélú és szabadfelhasználású hitelek, folyószámlahitelek)
  • biztosítási termékek (megtakarítási biztosítások és kockázati életbiztosítás)
  • lakossági széfszolgáltatás (Mosonmagyaróvári fiókunkban)

Szeptember 22. - Az Otthonteremtők Napja

I. Otthonteremtő Nap

Új otthont vásárolnál? Korszerűsítenél vagy felújítanál? Minden tudnivaló egy napon, Mosonmagyaróváron. Részletek és jegyvásárlás itt:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.