Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Június 01. 14:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal

Településképi arculati kézikönyv – a lakosság bevonásával

Településképi arculati kézikönyv – a lakosság bevonásával

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata településképi arculati kézikönyv elkészítését és településképi rendelet megalkotását kezdeményezte ...

a 2016. július 23-án hatályba lépett, a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében.

A településképi arculati kézikönyv egy szemléletformáló dokumentum, amelyben - a településképi követelmények megalapozása érdekében - meg kell határozni a településkaraktert formá...ló településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit. Tartalma kiterjed a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is.

A kiadvány segíti majd a települési döntéshozók és a lakosság tájékoztatását. Készítésénél kiemelten fontos szempont, hogy azt széles körű helyi támogatás övezze, ezért az Önkormányzat szeretné a lakosság minél szélesebb körét, a helyi civil szervezeteket, a város gazdaságának meghatározó szereplőit megszólítani, hogy érdemi módon beleszólhassanak otthonuk, környezetük alakításába.

A www.mosonmagyarovar.hu honlapon megtekinthető egy fiktív magyar település (Magyarszéphely) részére készített minta kézikönyv. Az ebben lévő szövegek, képek, ábrák alapján képet alkothatnak az arculati kézikönyv lényegéről. Ugyanitt letölthető az a kérdőív, melynek kitöltésével június 19-ig eljuttathatják személyes véleményüket a készítőkhöz. E-mailben a kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu címre, posta úton Kitley Tibor városi főépítész részére (Mosonmagyaróvár Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) címezve. Szívesen fogadnak régi fényképeket a készítés helyének megjelölésével az értékesnek ítélt építészeti részletekről, terekről, utcákról, egyedi épületekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 21:23, szerda | Sport

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.