Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 22. 05:00, szerda | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Térfigyelő kamera buktatta le a cigiárusokat

Térfigyelő kamera buktatta le a cigiárusokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen több ezer doboz adózatlan cigarettát foglalt le Budapesten.

Az illegális cigiárusokat térfigyelő kamerán figyelték meg és egyszerre több irányból csaptak le rájuk - tudatta közleményében a NAV. A pénzügyőrök az ellenőrzési helyszíneken összesen 3.200 doboz, 2.600.000 forint értékű cigarettát foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei és a rendőrök egy összehangolt akció keretében illegális cigarettakereskedőkre csaptak le Budapesten, a VII. kerületben. Az egyenruhások a térfigyelő kamerák képein felfigyeltek néhány gyanúsan viselkedő emberre, ezért egyszerre több irányból zárták körbe a területet. Ellenőrizték a gyanús árusokat, valamint átvizsgáltak egy Mercedes személygépkocsit is, amelyről feltételezték, hogy cigarettát szállítanak vele. Bár ekkor nem találtak nagy mennyiségű dohányterméket, kiderült, hogy az elkövetők egy közeli lakóingatlant használnak a füstölnivaló raktározására, ezért azt is átvizsgálták. Itt egy bőröndből, illetve műanyag táskákból 900 doboz feltehetően csempészetből származó cigaretta került elő.

Ezután egy mobiltelefonok árusításával foglalkozó üzlet került a járőrök látókörébe, amit szintén átkutattak. Itt egy nagyméretű fénymásoló készülékből – amit rejtekhelynek használtak –, valamint az üzletben lévő számos rejtekhelyről (fiókokból, dobozokból, szekrények lábazatából, mikrohullámú sütőből, szemeteskukából, használaton kívüli kéményelemből, számítógépházból és fotel háttámlájából) előkerültek további kisebb-nagyobb kiszerelésű cigaretták, összesen majdnem 2.000 doboznyi.

A pénzügyőrök az ellenőrzési helyszíneken összesen 3.200 doboz, 2.600.000 forint értékű cigarettát foglaltak le, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.