Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. Május 13. 12:10, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Tizenöt év fegyházra ítéltek egy nevelt lányával fajtalankodó tiszakürti férfit

Tizenöt év fegyházra ítéltek egy nevelt lányával fajtalankodó tiszakürti férfit

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy tiszakürti férfit, aki hosszú időn át fajtalankodott a nevelt lányával.

A táblabíróság szemérem elleni, folytatólagosan, nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 40 éves férfit, és úgy döntött, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.
A korábban számos alkalommal - köztük erőszakos közösülésért is - elítélt férfi 2005-ben költözött össze egy tiszabői nővel, pár nappal azután, hogy szabadult a börtönből, s közösen nevelték az asszony kislányát, a későbbi sértettet. A következő évben közös gyermekük is született.
A vádlott szexuális élete szabados volt, rendszeresen prostituáltakat vitt közös lakásukba, a gyerekek szeme láttára pornográf videókat nézegetett, a gyerekek gyakran annak is szemtanúi voltak, hogy a férfi az anyjukkal szeretkezett.
A férfi 2010 augusztusától, amikor három hónapos börtönbüntetéséből szabadult, másfél éven át hetente többször fajtalanságra kényszerítette akkor 7 éves nevelt lányát, akit ha ellenkezett, rendszeresen megvert. A vádlott pornófilmeket is nézetett a kislánnyal, és felszólította őt, hogy ugyanúgy csinálja vele, ahogy a filmben látta.
A vádlott minden esetben megfenyegette a sértettet, hogy el ne merje mondani a történteket édesanyjának vagy bárkinek, mert akkor az anyját és őt is bántalmazni fogja.
Vörös István ügyész a táblabíróság előtt úgy fogalmazott, a férfi tulajdonképpen "szexrabszolgaként használta" nevelt lányát.
2012 tavaszán, miután a vádlott ismét megütötte a kislányt, az élettársa összeveszett vele, és a férfi elköltözött. A gyerek ezt követően mondta el anyjának, mi történt vele az elmúlt hónapokban, s a nő emiatt feljelentést tett.
A más bűncselekmények miatt jelenleg is szabadságvesztését töltő férfi az eljárás során következetesen tagadta a bűncselekmények elkövetését, az utolsó szó jogán azt mondta, maga is megveti a pedofilokat.
A táblabíróság döntésével súlyosbította a vádlottra első fokon kiszabott tízéves fegyházbüntetést. Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során hangsúlyozta, "nem lehet emberéleteket tönkretenni, ezt tükrözte a súlyos büntetés".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.