Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2014. Augusztus 13. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Több megyében tartós hőség várható, késő este hidegfront érkezik

Több megyében tartós hőség várható, késő este hidegfront érkezik

A hőség miatt négy megyére és a fővárosra elsőfokú, három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett több területen heves zivatarra, felhőszakadásra kell készülni. Késő este hidegfront érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten, míg Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Várhatóan Békés megyében lesz a legnagyobb kánikula, ott a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-foknál is magasabb lehet.
Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Győr-Moson-Sopron megyében a viharos széllökések miatt is figyelmeztetést adtak ki.
A meteorológiai szolgálat azt írta: a reggeli, kora délelőtti órákban előfordulhat néhol zivatar, amelyet jelentős vagy nagy mennyiségű csapadék, jégeső és viharos szél kísérhet.
Késő este északnyugat felől hidegfront érkezik, a frontátvonulást erős vagy viharos akár 70 kilométer/óránál is erősebb széllökés kíséri. A front előtt és a front mentén zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez felhőszakadás, viharos szél, jégeső társulhat. Rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső eshet, 60-80 kilométer/órás, vagy akár annál is erősebb széllökések lehetnek, és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.
Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30-35 fok között, északnyugaton, nyugaton kevéssel 30 fok alatt várható. Késő estére jobbára 21-26 fok közé hűl le a levegő, északnyugaton lesz ennél kissé hűvösebb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

KSH: augusztusban 3,4 százalékkal nőttek az árak

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).