Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2021. Március 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Több mint félmillióan kaptak oltást 10 nap alatt

Több mint félmillióan kaptak oltást 10 nap alatt

Jól halad az oltási program, az elmúlt 10 napon több mint félmillióan kaptak oltást - közölték szombaton a koronavirus.gov.hu oldalon.

A péntek esti adatok szerint 1 520 350 a beoltottak száma, 465 643 ember a második adag vakcinát is megkapta. Az oltási program most az 1 millió 732 ezer idős regisztráltra összpontosít, akiknek több mint a felét már beoltották. A többieket sorra értesítik, és vagy a háziorvosi rendelőkben, vagy a kórházi oltóponton várják őket.

Az összesítés szerint 15 százalékot meghaladó beoltottsággal Magyarország továbbra is a második az uniós rangsorban. A 8,7 százalékos EU-átlagot jelentősen meghaladó eredmény az ütemezett, szervezett oltás mellett annak is köszönhető, hogy más tagállamoktól eltérően Magyarországon nem csak három, hanem öt vakcinával tudnak oltani - olvasható a kormányzati honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.