Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Október 14. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: GYMS Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új képzési forma a lakosságfelkészítés területén

Új képzési forma a lakosságfelkészítés területén

A pedagógusok a fiatalokat nemcsak történelemből vagy matematikából képezik, hanem az élet minden területére igyekeznek felkészíteni őket.

Feladatuk minél hatékonyabb végrehajtása érdekében került sor - a tavalyi sikeres oktatást folytatva és új tanárokat megszólítva - a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon a katasztrófavédelmi ismeretekről szóló elméleti és gyakorlati pedagógusképzésre.
Annak érdekében, hogy a pedagógusok a hasznos tudás mellett 20 kreditponttal is gazdagodhassanak a felkészítés által, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködési megállapodást kötött az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központjával.

A felkészítés első napján Beke Zoltán tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő és Imre Mária, az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központ képviseletében köszöntötte a megjelenteket, ismertetve a képzés célját, programját. A rendezvény második napját Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató nyitotta meg és előadásában átfogó képet adott az igazgatóság tevékenységéről, az elmúlt évek kiemelt feladatairól. A tábornok kiemelte a tanulók közösségi szolgálata letöltésének szervezetünknél történő lehetőségét is a pedagógusoknak.

A két napos képzés alkalmával közel harminc középiskolai és általános iskolában tanító tanár nyerhetett betekintést a katasztrófavédelem rendszerébe, a veszélyhelyzeti kommunikáció és magatartás szabályaiba, annak érdekében, hogy egy esetleges veszélyhelyzetben megfelelően reagáljanak. A résztvevők számára Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, és Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő a katasztrófavédelem rendszeréről, a polgári védelemről, a lakosságfelkészítésről - ezen belül is főképp az ifjúság felkészítéséről - tartottak előadást, hangsúlyozva a pedagógusok kiemelkedően fontos feladatait.

Sári Ákos tűzoltó alezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője által betekintést nyerhettek a résztvevők a tűzoltási alapismeretekbe, valamint a tüzek megelőzésével kapcsolatban kaptak hasznos tanácsokat. Míg az első napon főképp a katasztrófavédelemre vonatkozó jogszabályi háttér, a szervezeti felépítés, a feladatrendszer ismertetése hangzott el, a második napon a tűzvédelem, a kiürítési szabályok, az épületekben keletkező tüzek megelőzését szolgáló hasznos információk mellett, teret kapnak a tűzoltási gyakorlati ismeretek is. Gaál László tűzoltó százados, a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese és Siska Odett tűzoltó főhadnagy, katasztrófavédelmi megbízott a tűzoltó készülék használatának rejtelmeibe vezeti be a képzésen résztvevőket, akik az elméleti foglalkozás után egy tálcatűz oltását is kipróbálhatják.

Az elsőként a tavalyi évben megyénkben megrendezett képzés egy új lakosságtájékoztatási forma, amelynek látva sikerességét, idén is folytatódik a pedagógusok képzése. E módszer segítségével kialakulhat egy új és könnyen alkalmazható, az öngondoskodás fejlesztését célzó lakosságtájékoztatási módszer, amely tovább növeli a biztonságot a jövő generációjának ismeretei bővítésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.