Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Augusztus 31. 03:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Van még min finomítani a bajnoki rajtig

Van még min finomítani a bajnoki rajtig

A hétvégi ETO tornát fölényesen nyerte a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. A pozitív jeleket látva kijelenthetjük, hogy jó úton halad a felkészülés, persze még közel sem járunk a végén.

„A hétvégi tornából már ki lehet indulni – mondta el Bognár Róbert vezetőedző. - Bár én azt vallom, hogy sem egy győzelmet, sem egy vereséget nem szabad túlértékelni. Kezd kialakulni a kép, de nem szabad azt hinni, hogy készen vagyunk és minden könnyen fog menni a folytatásban. A tervezett dolgokat elvégeztük, jó úton haladtunk, de még van azért min finomítani. Úgy látom, hogy a kapusteljesítmény, a védekezés és a lerohanások nagyjából rendben vannak. Például a Szombathely elleni találkozón 12 lerohanásos gólunk volt, ami nem rossz. Ugyanakkor elől érzek még hibákat. A rosszul megválasztott lövésekben, az eladott labdákban, abban, hogy alapvetően nem mindig születik helyes döntés egyes szituációkban. Ez mellett, amin még kell dolgoznunk azok a páros kapcsolatok. Persze azt hozzáteszem, hogy ilyen rövid idő alatt meglepő is lenne, ha minden stimmelne. Azoknak könnyebb dolga van, akik már korábban játszottak együtt, mint Tilinger Tamara és Horváth Bernadett. Erre tudunk építeni, de a többieknél még ki kell ennek alakulnia. Viszont úgy látom, hogy a csapat egyben van, a szerkezeti részekben még van hova fejlődni.”

A felkészülési mérkőzésekből még egy van hátra a bajnoki rajtig. Szeptember elsején Répcelakra utazik az MKC, hogy a Hypoval felavassa az új helyi sportcsarnokot.

„Nem készülünk különösebben a pénteki meccsre, ugyanúgy keményen edzünk, mint eddig. Nem is hagyom, hogy azt gondolják a lányok, hogy már nincs mit tenni. Van és cselekszünk is! Komolyabb erőfelmérőre számítok pénteken és azt, hogy tisztázódjon, mik azok az dolgok, amin még finomítanunk kell a bajnoki rajtig.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett