Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2014. Május 01. 21:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Veszélyben az Explorer felhasználók

Veszélyben az Explorer felhasználók

Komoly biztonsági hibát fedeztek fel az Internet Explorer böngészőben, kihasználásával távolról is majdnem bármit meg lehet tenni a számítógéppel.

A Microsoft tájékoztatása szerint a probléma a szoftver mindegyik aktuális verzióját érinti, javítás egyelőre nincs. Az XP-t használóknak pedig most először nem is lesz, soha.

A meglátogatott weboldalakba ágyazott kóddal kihasználható az Internet Explorer azon sebezhetősége, melyről maga a Microsoft is biztonsági közleményt adott ki. A szoftverhibát kihasználó támadók átvehetik az irányítást a számítógép felett, minden jogosultságot megszerezhetnek távolról, amellyel a gép előtt éppen ülő felhasználó rendelkezik.

A sebezhetőség az Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10 és 11-es verzióját érinti – azaz az összes aktuálisat.

A mostani hiba az első a Windows XP támogatásának megszüntetése óta. Az operációs rendszerként XP-t használók számára most válik először kézzelfoghatóvá a probléma: míg az újabb Windows-verziót futtató gépekre a Microsoft alighanem pár napon belül kiadja a hibajavítást, a Windows XP-s gépeken ez a hiba örökre megmarad, a rendszer mostantól kezdve bármikor sebezhető lesz.

hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 07. 08:06, szerda | Sport

A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén.