Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2013. Április 18. 10:39, csütörtök | Belföld

Veszélyes étrend-kiegészítőkre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ

Veszélyes étrend-kiegészítőkre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ

Az interneten megrendelhető veszélyes étrend-kiegészítőkre hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön Facebook-oldalán.

Kifejtették: a spanyol gyógyszerhatóság gyorsriasztásában arról értesítette a magyar partnerét, hogy egyes gyógyszernek nem minősülő készítmények forgalmazása alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére. A készítmények ugyanis szibutramin, valamint metokarbamol, dexametazon és diclofenac gyógyszer-hatóanyagokat tartalmaznak, ezek azonban nem szerepelnek a készítmények címkéjén és tájékoztatójukban.
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet tájékoztatása alapján, a jelzett készítményeket Magyarországon nem jelentették be étrend-kiegészítőként. Ezek viszont az interneten keresztül is megrendelhetőek, ezért az ÁNTSZ felhívja a lakosság figyelmét, hogy a gyógyszernek nem minősülő készítmények gyógyszer-hatóanyagot nem tartalmazhatnak, jelenlegi összetételükkel veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.
Az ÁNTSZ a lakosság egészségének védelme érdekében azt kéri, hogy amennyiben a nevezett készítmények forgalmazását észlelik, jelezzék az illetékes fővárosi, illetve megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerveinek.
A veszélyes készítmények listája megtalálható az ÁNTSZ honlapján: (https://www.antsz.hu/portal/hir1/gyogyszer.html).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 02. 07:41, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 02. 07:35, vasárnap | Belföld

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Átadták a Kisfaludy program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt szombaton.

2024. Június 02. 07:27, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba!

A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, de mi nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.