Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Július 30. 17:00, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Vihar - Visszanyerte eszméletét a vasárnapi villámcsapás legsúlyosabb sérültje

Vihar - Visszanyerte eszméletét a vasárnapi villámcsapás legsúlyosabb sérültje

Visszanyerte eszméletét a vasárnapi agyagosszergényi villámcsapás legsúlyosabb sérültje, akit a soproni Erzsébet kórházban ápolnak - mondta az intenzív osztály főorvosa hétfőn az MTI érdeklődésére.

Gyetvai Róbert közölte: a 31 éves férfi állapota stabilizálódott. Rövid távú memóriazavar tapasztalható nála, de ez részint a tartós eszméletvesztéssel, részint a kezelésnél alkalmazott nyugtató gyógyszerekkel hozható összefüggésbe. Vélhetően átmeneti funkcionális zavarról van szó - fűzte hozzá.
A férfi akkor vesztette el az eszméletét, amikor villámcsapás érte az agyagosszergényi futballpályán vasárnap délután. A játékost a helyszínen újra kellett éleszteni. A villám a "belépési pontnál" elsőfokú, a lábain felszínes, másodfokú égési sérülést okozott - mondta az osztályvezető, hozzátéve, hogy a férfi gyógyulása nyolc napon túl várható.
A villámcsapás miatt a soproni kórházban ápolt másik két beteg panaszmentes, esetükben áramütés jelei nem mutatkoztak. Egyiküknél epilepsziás roham jelentkezett a baleset bekövetkeztekor. A kardiológiai osztályon valószínűleg még két-három napig megfigyelés alatt tartják őket, és várhatóan a hét második felében elhagyhatják a kórházat - közölte a főorvos.
A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben falunap keretében barátságos mérkőzést játszott a helyi labdarúgócsapat a Vas megyei Szergény együttesével. Távolinak tűnt még a vihar, amikor hirtelen lecsapott a villám a pálya közepére, s négy-öt embert "vitt le" a földre, egyiküknek a lábszárvédője is elégett - számolt be a történtekről vasárnap este Szabó Alfonz (független) polgármester.

Címkék: Baleset-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.