Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Május 18. 00:00, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

2018. évi helyi útépítési alap pályázat

2018. évi helyi útépítési alap pályázat

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az útépítési alapról szóló 11/2015.(IV.24.) önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet a 2018. évi helyi útépítési alap felhasználására.

Ennek értelmében a lebonyolítás két szakaszban történik.
2017-ben, a kiírásra beérkező pályázatok elbírálása után a nyertes utak engedélyezési tervei készülhetnek el, majd ezután elindul az engedélyeztetési eljárás. Az útépítések, felújítások konkrét kivitelezése várhatóan 2018-ban fog megvalósulni.

A pályázat célja:
Az alapvetően helyi lakossági érdekeket szolgáló közutak és járdák kiépítése, a városban meglévő földutak szilárd burkolattal való ellátása, valamint a szilárd burkolattal ellátott rossz minőségű utak felújítása útépítési érdekeltségi hozzájárulás felhasználásával.
Az önkormányzat útépítési együttműködés keretében a megvalósítást részben finanszírozza.

A pályázók köre:
Támogatást igényelhetnek az építendő út, járda használatában érdekeltek közösségei, ha vállalják az út, járda építését vagy felújítását. Az érdekelteknek az útépítésről, a hozzájárulás összegéről és megfizetéséről nyilatkozniuk kell, melyet a pályázathoz mellékelni kell.
A pályázók által vállalt hozzájárulás együttes összege nem lehet kevesebb a várható teljes bekerülési összeg 15 %-ánál. A pályázat érvényességének további feltétele még, hogy az útépítési együttműködésben az út vagy a járda használatában érdekeltek több mint kétharmada részt vegyen.

Pályázati eljárás:
A részletes pályázati kiírást a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztályán (Fő u. 11. II. em.) lehet beszerezni. A pályázati kiírás és az adatlapok továbbá elérhetőek a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal honlapján is.

A pályázatokat 2 példányban 2017. május 26-án (péntek) 12.00 óráig lehet benyújtani a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztályán.
A pályázatok elbírálása a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság hatáskörébe tartozik. A pályázatok értékelésénél az Önkormányzat azon pályázatokat részesíti előnyben, ahol a közösség az útépítés költségeihez viszonyítva arányában a legmagasabb útépítési érdekeltségi hozzájárulást fizeti meg.
A pályázattal kapcsolatos további információk a Városfejlesztési és Fenntartási Osztályon kapható. (Cselovszki György városfejlesztési osztályvezető Tel.: 577-820, vagy Dohovics Róbert, Tel.: 577-800/242).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Augusztus 01. 07:51, csütörtök | Sport

BL-selejtező - A Midtjylland lesz a Ferencváros következő ellenfele

A dán Midtjylland lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.