Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Április 15. 00:31, szombat | Helyi
Forrás: mkcse.hu

A mennyből a pokolba - elvitte az MTK a két pontot

A mennyből a pokolba - elvitte az MTK a két pontot

Első győzelmére készült a Mosonmagyaróvár új otthonában, ezúttal az MTK vendégeskedett az UFM Arénában. Aztán máshogy alakult a találkozó…

Az első félidő rengeteg technikai hibát hozott mindkét oldalon, a csapatok nem álltak a helyzet magaslatán. A játék nem volt túlzottan magas színvonalú, inkább a küzdelem dominált. Általában a vendége vezettek, de az MKC mindig visszajött a mérkőzésbe, így a fővárosiak nem tudtak jelentős előnyt kiharcolni.

A játékrész krónikájához tartozik, hogy egy ziccer után Szemerey Zsófit közelről fejbe dobták, aki így nem tudta folytatni a játékot. Gyorsan tegyük hozzá Gorilska megmozdulásában semmi szándékos nem volt, előfordul az ilyen szerencsétlen eset.

Kevés gólt hozott az első 30 perc, összesen 18 találat esett, egyenlő elosztásban.

9-9 után jöhetett a folytatás, és a 31. percben a Bízik Réka hétméteresével átvette a vezetést a Mosonmagyaróvár (10-9). Azt hihettük elkapják a lányok a fonalat, de ami ezután következett az maga volt a rémálom. Hat perc alatt zsinórban öt gólt dobtak a kék-fehérek, és ez a rövid periódus eldöntötte a mérkőzést.

A 46. percre már nyolc volt az MTK előnye (11-18). A mosonmagyaróváriak érthetetlen technikai hibákat vétettek, az átlövők nem találtak rést a vendégfalon és a szélsők is sokat hibáztak. Semmi sem jött össze, az emberelőnyökkel sem tudtak élni a hazaiak, sőt a vendégek hátrányban is eredményesek voltak és a nagy akarás, a szív is hiányzott ezen a találkozón.

Hiába kért időt Varga József, ő is tehetetlen volt. Az óváriak nem tudtak felpörögni, a kék-fehérek pedig nem zökkentek ki.

Bízik Réka hat gólt szerzett, Wéninger Alexa pedig több bravúrt is bemutatott, de ez is kevésnek bizonyult. Az MTK kapujában Abramovics remekelt, a gólokat pedig Háfra és a korábban Mosonmagyaróváron is megforduló Lana Frankovics szállította.

A vendégek végül sima 25-18-as győzelmet arattak, teljesen megérdemelten. Elmaradt a húsvéti ajándék a MKC-szurkolóknak, és a csapat egy hét alatt a mennyből a pokolba került.

Sok idő nincs a bánkódásra, hiszen egy hét múlva a Békéscsaba következik idegenben. Egy biztos, azon a meccsen sokkal több kell.

MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE–MTK BUDASPEST 18–25 (9–9)
Mosonmagyaróvár, 900 néző

Jv: Hargitai, Markó

MKC: Szemerey – Vukojevic 2, Csala 1, Bouti 2, Dombi 3, Kopecz 1, Bízik R. 6 (3) Csere: Wéninger (kapus), Gyimesi 1, Hajtai 1, Katona, Élő, Gerháth 1, Bardi. Vezetőedző: Varga József

MTK: Abramovics – Slakta 2, Nikolajenko 1 (1), Kovács G. 1, Gorilszka 3 (1), Háfra 6, Szádvári 3 Csere: Hlogyik (kapus), Tóth E. 2, Frankovic 4, Dakos 3, Márton, Horváth D., Hosszu. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2

Szádvári Krisztina, az MTK Budapest játékosa: „Nagyon összeállt a védekezésünk és ezzel nem tudott mit kezdeni a Mosonmagyaróvár. Nem tudtak áthatolni rajtunk, ez volt a győzelem kulcsa. Tavaly nagyon sokat változott a csapatunk, sokan elmentek, ami azt jelentette, hogy idén teljesen előröl kellett kezdenünk az építést, ami én úgy gondolom mostanra érett be.”

Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője: „Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen a bajnokság végéhez közeledve minden pont fontos lehet. Az elején még nagyon izgultunk, a támadójátékunk sem volt az igazi, de a védekezésünk rendben volt akkor is. Akkor nyugodtunk meg kicsit, amikor sikerült négy góllal meglépni. A mérkőzésen egyébként az is sokat jelentett, hogy nekünk hosszabb volt a kispadunk, míg a hazaiak küzdenek a sérültjeik hiányával.”

Wéninger Alexa, az MKC SE kapusa: „Őszinte leszek, nem tudom meg mondani mi történt pontosan. Nagyon sok hibával, pontatlanul játszottunk, amit az ellenfelünk kegyetlenül kihasznált. A védekezésünk is szétesett a második félidő elején, amit már nem tudtunk visszahozni.”

Varga József, az MKC SE vezetőedzője: „Ez a mérkőzés akkor dőlt el, amikor a 10-9-es vezetésnél három technikai hibát vétettünk és pontatlanul fejeztük be a támadásainkat. Az MTK ezzel szemben tudott egy 5-0-s szériát produkálni. Innen már nem volt visszaút. A kulcsjátékosaink sajnos meg sem tudták közelíteni azt a teljesítményt, amit Debrecenben nyújtottak. Átlövések nélkül a mai kézilabda pedig nem működik. Nem maradt területe a szélső és beállós játékosoknak, így pedig könnyű dolga volt az ellenfelünknek. Ráadásul én úgy gondolom, hogy csak egy női csapat képes arra, hogy egy héten belül a mennyből a pokolba kerüljön.”

Utánpótlás eredmények:

Ifjúsági: MKC SE – MTK Budapest 29-32 (14-14)
Junior: MKC SE – MTK Budapest 22-36 (8-21)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest