Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2017. Május 13. 19:40, szombat | Helyi
Forrás: mkcse.hu

Győztünk! Hajrá lányok!

Győztünk! Hajrá lányok!

Kötelező győzelem várt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Clubra a sereghajtó Kispest ellen.

Jól kezdte a mérkőzést Varga József csapat, hiszen az Óvár állva hagyta ellenfelét. A 6. percben 4-0 állt az eredményjelzőn, és a különbség fokozatos nőtt a csapatok között. Bízik Réka szórta a gólokat, de Bouti és Csala sem akarta lemaradni, a kapuban pedig Szemerey Zsófi remekelt.

Az egész első félidőben osztálykülönbség mutatkozott az MKC és a Kispest között, a hazaiak azt csináltak a pályán, amit akartak. A 26. percben már 15-6 volt az állás, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.

15-8-as mosonmagyaróvári előnnyel fordultak a csapatok a folytatásra, és sokáig maradt is a 7-8 gólos különbség. Aztán a 44. és az 50. perc között egy 7-0-s rohanást produkáltak a hazaiak, így pedig már tizenkettő volt az MKC előnye (25-13).

A végére kicsit kiengedett a csapat, ráadásul Gyimesi Kitti piros lapot kapott, de ez már nem osztott és nem szorzott. A hazaiaktól mindenképpen ki kell emelni Bízik Rékát, aki a januári találkozóhoz hasonlóan ezúttal is tízet szórt a Kispestnek. Csala Anita hat gólja is figyelemre méltó, és Szemerey Zsófi bravúrja is kellettek a sima győzelemhez.

Az MKC végül könnyed, 30-22-es győzelmet aratott a Kispest felett, és ellépett a kiesőhelyről. Ezzel megtört az óváriak fél éve tartó hazai nyeretlenségi sorozata, és a pénteki volt az első győztes bajnoki meccs az UFM Arénában.

Mosonmagyaróvári KC SE–ELIOS Kispest NKK 30–22 (15–8)

Mosonmagyaróvár, 800 néző.

Jv: Kékes Cs., Kékes P.


MKC: Szemerey – Vukojevic 1, Csala 6, Bouti 3, Gyimesi 1, Kopecz 3, Bízik R. 10 (5) Csere: Wéninger (kapus), Bardi, Töpfner, Hajtai 2, Gerháth 1, Élő 1, Bízik B. 1, Horváth P. 1 (1). Vezetőedző: Varga József

Kispest: Brunner – Tamás 1, Szerző 2 (2), Fundák 1, Trizno 2, Polics 4, Balog 2 (2) Csere: Nenezic (kapus), Pintér, Vadász, Petrovszki, Kiss K. 1, Balogh V. 2, Kosik 2, Bárdi 5. Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 5/4

Varga József, az MKC vezetőedzője: „A második félidő elején benn maradtunk az öltözőben, de még időben ritmust váltottunk. Küzdünk az utolsó csepp vérünkig.”

Béki Nagy Bertalan, a Kispest vezetőedzője: „Ez az első mérkőzésünk, amikor a játék képe alapján az ellenfél többel is nyerhetett volna. A második félidő arra volt jó, hogy valami keveset mi is mutassunk.”

Köszönjük a szurkolást! Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest